Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Hoe overleef je de wildernis? De drie belangrijkste survival tips

Hoe overleef je de wildernis? De drie belangrijkste survival tips

Heb je weleens afgevraagd wat je zou moeten doen als je verdwaald zou raken in de wildernis? We weten het, het is een beetje vergezocht… Maar toch ben je wel benieuwd naar het antwoord of niet? Misschien ga je wel helemaal geen reis maken in een jungle, bos of een ander onbekend gebied. 

Het is dan toch handig en leuk om te weten wat je zou moeten doen als je de weg naar het bewoonde land niet meer kunt vinden. We geven je in deze blog de vier belangrijkste survival tips.

 

  1. Zorg voor voedsel en een EHBO-kit

Als je gestrand bent in de wildernis, moet je voorbereid zijn op het vinden van voedsel. Leer welke planten en bessen veilig zijn om te eten en leer hoe je wild kunt vangen en bereiden. Zorg er ook voor dat je altijd een EHBO-kit bij je hebt met basisbenodigdheden zoals pleisters, verband en pijnstillers. Denk hieraan voordat je aan een avontuur begint, je weet nooit wanneer het fout gaat. Een handige EHBO-kit kun je vinden op www.careplus-shop.nl

 

  1. Maak een plan en vertel het aan anderen

Voordat je vertrekt, is het noodzakelijk om een plan te maken en het aan anderen te vertellen. Zorg ervoor dat iemand weet waar je naartoe gaat en wanneer je verwacht terug te zijn. Als er iets misgaat, kunnen ze helpen bij het zoeken naar jou en hulpdiensten inschakelen. Zorg er ook voor dat je een kaart van het gebied bij je hebt en weet hoe je deze moet gebruiken.

 

  1. Zoek onderdak en water

In de wildernis is het vinden van onderdak en water van vitaal belang. Zoek een plek waar je beschermd bent tegen wind, regen en zon. Als je geen tent hebt, kun je een schuilplaats maken met takken, bladeren en andere natuurlijke materialen. Het vinden van water is ook van belang. Als je geen bronnen of rivieren in de buurt hebt, kun je regenwater opvangen of water uit planten halen.

Door deze survival tips in gedachten te houden, vergroot je je kansen om te overleven in de wildernis. Het is belangrijk om kalm te blijven, verstandige beslissingen te nemen en je gezond verstand te gebruiken. Blijf alert op veranderingen in het weer en het terrein en blijf altijd bij je plan. Met de juiste voorbereiding en vaardigheden kun je de wildernis met vertrouwen tegemoet treden.

 

https://www.careplus-shop.nl/