Samen in Zaken
Financien

Hoe krijg je een winstgevend bedrijf?

A&FFE is een financieel bedrijf gevestigd in Emmen en al een aantal jaar winstgevend. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een onderneming winstgevend kunt maken.

Niet alle bedrijven die enorm veel geld waard zijn ook winstgevend. Een recent voorbeeld is Snap Inc die op de beurs in 2017 bijna 20 miljard dollar waard was. Er werd op dat moment nog geen euro winst gemaakt. De rentabiliteit van een bedrijf is dus niet altijd bepalen voor de waarde van de onderneming.

 

Een goede ondernemer en directeur

Een goede ondernemer moet over verschillende capaciteiten beschikken. Er moet een duidelijke visie zijn op welke wijze de onderneming de komende jaren zich gaat ontwikkelen. Een goede strategie en duidelijke communicatie blijken in de praktijk van essentieel belang. Een investeerder wil graag dat zijn investering op termijn meer geld gaat opleveren. Er moet sprake zijn van rendement oftewel winst. Als er geen winst gemaakt wordt is dat geen probleem, zolang de waarde van de onderneming maar toeneemt

 

 

Cash is King

Veel investeren is leuk en kan ook geld opleveren. Geef niet al je geld uit, zodat je ook in mindere tijden belangrijke uitgaven kan doen. De strategie alles of niets zal vaker op niet uitkomen dan op alles. Goude bergen zijn nou eenmaal niet eenvoudig om te bereiken.

 

Wees uiteraard ook niet te zuinig met het geld, want er moet wel een representatief bedrijf opgezet worden. De klanten moeten vertrouwen hebben in jouw onderneming, waardoor een frisse en betrouwbare uitstraling van toegevoegde waarde zijn voor het succes van het bedrijf.

 

Een goed bedrijf heeft altijd geld beschikbaar om te overleven of te investeren. Er zijn altijd kansen en bedreigingen die benut of afgeweerd dienen te worden. Een goede solvabiliteit is een belangrijke factor voor een onderneming.

 

 

Winst is de sleutel tot succes

Er zijn maar weinig bedrijven die op korte maar ook op lange termijn succesvol zijn zonder dat er winst gemaakt wordt. De eerste jaren verlies draaien is een normaal proces, echter zal er op termijn een omslagpunt moeten komen. Bijna niemand wil werken voor niks, waardoor de winst echt gemaakt zal moeten worden.

Bezoek de website voor meer informatie :