Samen in Zaken
Image default
Telefonie

Hoe krijg je een vast 020 nummer op mobiel?

Het 020 netnummer behoort tot de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en enkele omliggende gemeenten. Het is het officiële kengetal, en onderdeel van de nationale telefoonnummers. Het nummer 020 is zo bekend geworden in Nederland, dat Amsterdam wel eens 020 wordt genoemd, en dat het algemeen herkend wordt als een onderdeel te zijn van de hoofdstad.

 

Hoe aantrekkelijk is het 020 netnummer voor ondernemingen?

De in Amsterdam gevestigde bedrijven hebben allen een 020 netnummer, maar in recente jaren zijn er ook vele bedrijven bijgekomen die niet gevestigd zijn in Amsterdam, maar wel over zo een 020 netnummer willen beschikken. Maar waarom is dit nou zo?

 

Vanwege de hoge kosten die verbonden zijn aan de vestiging van een bedrijf in Amsterdam, kunnen niet alle bedrijven het zich veroorloven om daar een kantoor op te zetten. Toch is het voor deze bedrijven soms beter om over een 020 nummer te beschikken. Dit komt vooral doordat zo een 020 nummer een bepaalde waarde voegt aan het bedrijf. Het 020 netnummer wordt namelijk zowel nationaal als internationaal herkent als te zijn een nummer uit Amsterdam.

 

Een 020 mobiel nummer

Tegenwoordig is het ook mogelijk een 020 nummer op jouw mobiel te hebben. Maar waarom zou je dit nou eigenlijk doen?

Een 020 nummer aanvragen voor jouw mobiel kent vele voordelen. Het grootste voordeel is namelijk dat jij (of jouw bedrijf) beter bereikbaar is, en waarschijnlijk ook nog buiten kantooruren. Dit is vooral handig als jij klanten of leveranciers hebt die in het buitenland zitten.

Ook is het handig jouw bedrijfsnummer op een mobiele telefoon te hebben voor de werknemers die van huis uit werken (of niet altijd op kantoor zijn). Dit is vooral handig voor werknemers die in contact staan met klanten.

 

Een 020 mobiel nummer biedt dezelfde voordelen van een vast 020 nummer, en dan vooral de herkenbaarheid die dit nummer aanbiedt. Tegelijkertijd biedt het 020 mobiel nummer ook andere voordelen, vooral de flexibiliteit die dit aanbiedt. Het bedrijf is beter en langer bereikbaar, en het is makkelijker voor werknemers.

 

Is een vast nummer professioneler?

Ongeacht de voordelen die een 020 mobiel nummer biedt zijn er nog steeds bedrijven die liever kiezen voor een vast nummer. Maar waarom doen zij dit nou?

 

Het blijkt namelijk dat klanten vaker kiezen voor een vast telefoonnummer, zoals een 020 nummer, dan voor een mobiel 06 nummer. Maar als je een 020 mobiel nummer kiest, maakt dit natuurlijk niet zoveel uit.

Wel biedt een vast telefoonnummer nog enkele andere voordelen die een mobiel nummer niet biedt. Zo kan een bedrijf met een vast nummer optimale bereikbaarheid bieden, doordat er geen risico is op een lege batterij of een locatie met weinig bereik. Ook kan een tweede inkomend gesprek in de wachtrij worden geplaatst, of doorgeschakeld worden naar een collega.

 

Ook is het makkelijker om prive een zakelijk gescheiden te houden met een vast telefoonnummer. Hiernaast kan met een vast nummer beter worden bepaald wanneer een bedrijf wel en niet bereikbaar is (zoals buiten kantooruren, of op vrije dagen). Dit kan een stuk moeilijker zijn met een mobiele telefoon.

 

Zowel een vast nummer als een mobiele telefoon bieden vele voordelen voor jouw bedrijf, maar de keuze hangt af van wat jij wilt voor jouw klanten. Kies je voor een zakelijke houding waarbij je alleen binnen kantooruren bereikbaar bent, en zijn jouw werknemers vaak op kantoor? Dan maak je liever gebruik van een vast nummer. Maar als je veel flexibiliteit wilt en ook vanuit huis wilt kunnen werken, dan kun je beter voor een mobiele telefoon kiezen (eventueel met een vast nummer). Het beste van beide werelden? Dan kies je voor een vast nummer op mobiel.