Samen in Zaken
Image default
Vervoer en transport

Handige gids voor het kiezen van de juiste dockshelter

Dockshelters zijn een essentieel onderdeel van elk laad- en losstation. Ze beschermen goederen en voorkomen schade aan vrachtwagens, trailers en lading tijdens het in- en uitladen. Dockshelters zijn er in verschillende soorten en maten, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw persoonlijke situatie. Het is namelijk niet op voorhand te zeggen welke je nodig hebt. Het is en blijft in 9 van de 10 gevallen namelijk maatwerk. Om je een idee te geven waar je allemaal op moet letten bij het uitkiezen van de juiste dockshelter, hebben we een aantal praktische tips voor je. Aangezien veiligheid natuurlijk boven alles gaat, is het belangrijk om hier goed mee om te gaan.

Verschillende soorten dockshelters

Er zijn twee hoofdtypen dockshelters: mechanische en pneumatische. Mechanische dockshelters gebruiken elastische banden of veren om de lading tegen de ‘kade’ te drukken. Pneumatische dockshelters gebruiken luchtdruk om de lading tegen het dock te drukken. Pneumatische dockshelters zijn meestal duurder dan mechanische dockshelters, maar ze bieden een aantal voordelen. Pneumatische dockshelters zijn gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan mechanische dockshelters. Ze zijn ook minder gevoelig voor schade en kunnen makkelijker worden aangepast aan veranderende omstandigheden. Wil jij weten welke het meest voor jou geschikt zijn? Schakel dan de experts van Loading Systems in voor een juist advies.

Hoe werkt een dockshelter?

Dockshelters worden geïnstalleerd tussen het dock en de vrachtwagen of trailer. De dockshelter wordt gebruikt om de lading tegen de te drukken tijdens het in- en uitladen. Dit voorkomt schade aan de lading, de vrachtwagen of de trailer. Dockshelters zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze moeten worden afgestemd op de afmetingen van de dock en de vrachtwagens of trailers die ermee werken. Het grote voordeel is dat je op deze manier een stuk veiliger kunt werken en je dus geen zorgen hoeft te maken over eventuele ongelukken. Uiteraard kan er altijd iets gebeuren, maar hierdoor verklein je de kans enorm.