Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Google Ads gebruiken voor je onderneming: dit zijn de voordelen

Heb je een bedrijf en wil je hiervoor online reclame maken? Dan kun je gebruik maken van Google Ads. Op deze manier komen mensen gemakkelijker in contact met je bedrijf. Het is aan te raden om hier eens naar te kijken als je een bedrijf hebt. In deze tekst kun je lezen wat de precieze voordelen zijn die ervoor zorgen dat mensen gemakkelijk met je bedrijf in contact komen. Eerst wordt er echter kort ingegaan op het inzetten van een marketing bureau.

Je website er goed uit laten zien

Als je een bedrijf hebt en Google Ads wilt gebruiken, is het belangrijk dat je een website hebt die er goed uit ziet. Misschien kun je dit zelf, maar je kunt ook de hulp vragen van een marketing bureau in Groningen. Zo kun je ervoor zorgen dat met name de SEA van je website in orde komt. Dit resulteert erin dat je gemakkelijker bovenaan komt te staan als je gebruik maakt van Google Ads. Het is dus verstandig hier eens naar te kijken als je een bedrijf hebt en online wilt adverteren.

De link naar je website bovenaan

Dan nu een aantal voordelen aan het gebruiken van Google Ads. Wat een groot voordeel is en eraan bijdraagt dat mensen je bedrijf sneller zien, is de positie. Advertenties komen namelijk boven de andere links naar websites te staan. Zo is je advertentie snel zichtbaar. Als je producten verkoopt, kun je ook overwegen om naast Google Ads gebruik te maken van Google Shopping. Met Google Shopping zien mensen meteen het product en de prijs. Ook deze resultaten komen bovenaan te staan, naast de resultaten van Google Ads. Een combinatie van beide is (zo mogelijk) een goed idee.

Niet te hoge kosten en zelf zoekwoorden bepalen

Wat ook een voordeel is, is dat je zelf wat over de kosten te zeggen hebt. Je kunt aangeven wat je maximaal wilt betalen. Dit zijn kosten per klik. Want dat is nog een groot voordeel: je betaalt als adverteerder alleen als mensen op je advertentie klikken. Op die manier heb je weinig kosten als weinig mensen naar je advertentie kijken. Zoals net werd gezegd, betaal je zelf hoeveel je maximaal per klik wilt betalen. Het is wel zo dat andere adverteerders met dezelfde zoekwoorden en een hoger bedrag hoger komen te staan. Die zoekwoorden kun je overigens ook zelf bepalen, wat ook een voordeel is. Zo kun je namelijk precies aangeven welke zoekwoorden relevant zijn.