Samen in Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China en mogelijke communicatievalkuilen

Wie niet bekend is met het proces van goederen importeren uit China, is al gauw geneigd te denken dat dit een fluitje van een cent is. Echter is niets minder waar en liggen er gedurende het gehele ketenproces verschillende addertjes onder het gras. Natuurlijk bent u zich bewust van het belang van de kwaliteit van het product en heeft u een duidelijke winstmarge voor ogen. Maar wat men vaak vergeet, is dat het zakendoen op de Chinese markt behoorlijk anders kan verlopen door cultuurverschillen en taalbarrières.  

Goederen importeren uit China: onduidelijke communicatie als valkuil nummer één

Veel Chinese leveranciers beheersen de Engelse taal, maar lang niet altijd dermate dat dit een vlekkeloze communicatie mogelijk maakt. Kan een mogelijke Chinese partner zich in het Engels niet honderd procent verwoorden, of kan iets wat hij of zij zegt op twee manieren worden opgevat? Dan wordt er vaak vanuit de eigen belevingswereld gedacht en naargelang geïnterpreteerd, daarbij voorbijgaand aan het feit dat er zaken wordt gedaan met een leverancier die een geheel andere achtergrond heeft.

Weet u zelf wat u precies wilt?

Door onduidelijke communicatie kunt u een goede deal voor een mooi product mislopen. Ook kan het zijn dat u zelf (nog) niet goed voor ogen hebt wat u wilt, waardoor leveranciers wellicht niet op u antwoorden. Een ondernemer vraagt vaak niet om verduidelijking en laat de aanvraag voor wat deze is. Zorgt u er zelf te allen tijde dus voor dat u een helder beeld wat betreft de wensen en eisen heeft.

Ondersteuning door een strategische sourcing organisatie

Teleurstelling en tijdsverlies kunnen met de juiste aanpak worden voorkomen. Een strategische sourcing organisatie zoals CSP, die behalve over een kantoor in Nederland ook over diverse kantoren in China beschikt, kan u helpen bij het opbouwen en verbeteren van relaties met leveranciers. CSP heeft binnen China en de rest van Azië jarenlange ervaring op het gebied van bestaande én nieuwe producten. Met de juiste ondersteuning wordt goederen importeren uit China een stuk eenvoudiger.

https://www.cspacific.com/