Samen in Zaken
Image default
Mode en Kleding

Gespen: enorm gevarieerd aanbod van topkwaliteit

 

Heeft u een nieuwe gesp nodig voor in uw atelier? Dan heeft u de keuze uit tal van uitvoeringen, formaten en materialen. Zo zijn er onder meer metalen en plastic gespen in diverse breedtes en diktes. U kunt kiezen voor een zeer kleine gesp van 8 of 10 mm, maar ook grotere gespen van wel enkele centimeters breed behoren tot de mogelijkheden. Voordat u uw bestelling plaatst in de fysieke of online fourniturenwinkel van uw voorkeur is het verstandig om eerst het doel van de gesp te bepalen. Werkt u vaker met diverse stoffen of met leer? Dan kunt u natuurlijk ook praktische of siergespen bestellen in meerdere formaten en in grotere hoeveelheden. Op deze wijze heeft u altijd voldoende op voorraad en grijpt u nooit mis. Een nieuwe gesp is ook enorm handig als u een oude handtas, schoudertas of rugtas met een ontbrekend sluitingselement weer in gebruik wilt nemen.

Voor ieder doel een eigen gesp

Als u op zoek bent naar een nieuwe gesp of zelfs meerdere exemplaren tegelijk heeft u enorm veel opties. Zo bent u vrij in de keuze voor onder meer de kleur. Ga bijvoorbeeld voor gun metal, zwart, bruin, zilver, goud, vernikkeld zilver of antraciet. In de meeste gevallen is de ondergrond leidend voor de juiste kleurbepaling van de gesp. Heeft u een bruine tas die u wilt herstellen? Kies dan voor een bijpassende bruine gesp. Gaat het om het vervangen van een gesp op een zwarte riem? Dan is een gesp in antraciet, zwart of gun metal een heel mooie optie. Uiteraard kan uw specialist in fournituren u vakkundig bijstaan bij het maken van uw keuze. De gesp of gespen van uw voorkeur kunt u kopen in een speciale fourniturenzaak in uw stad of dorp, op de plaatselijke warenmarkt en natuurlijk ook online. Er zijn diverse gespecialiseerde webwinkels voor fournituren. Hier vindt u niet alleen de perfecte gesp voor elk product, maar ook de meest handige drukkers, schoenhaken, holnieten, zeilringen, oogjes en veterringen. Verder kunt u er terecht voor het beste gereedschap voor leerbewerking en natuurlijk hoogwaardige middelen voor leer onderhoud.

Het gebruik van een gesp

Gespen worden al vele honderden jaren gebruikt en worden inmiddels ingezet voor verschillende doeleinden. Waar de gesp in het begin voornamelijk een praktische functie had met het vastzetten en strakker trekken van materialen, zien we tegenwoordig ook steeds vaker siergespen. Siergespen hebben vooral een esthetische waarde. Ze zijn in dat geval lang niet altijd functioneel, maar beslist fraai om te zien. Gespen met een praktisch nut worden met name ingezet bij producten als tassen, schoenen, hoeden, riemen en natuurlijk ook horloges. Afhankelijk van het formaat en de uitvoering van het product kan er worden gekozen voor de toevoeging van een kleine of grote gesp. Bij stevige materialen als leer is het verstandig om ook een stevige, wat grotere gesp toe te voegen. Vanzelfsprekend is een gesp van hoge kwaliteit hierbij de beste keuze. Een gesp van metaal heeft hierbij ook de voorkeur. Op deze manier weet u zeker dat de nieuwe gesp zo lang en zo stevig mogelijk blijft zitten. Een plastic gesp is ook mogelijk, maar deze is meer geschikt voor op onder meer rugtassen en andere objecten.