Samen in Zaken
Image default
Financieel

Geld besparen met de 30 dagen regel

We worden allemaal verleid door impulsaankopen. Misschien loop je een winkel binnen en zie je iets wat je graag zou willen kopen. Of, misschien kom je een intrigerende advertentie tegen voor een nieuw product of dienst die je wilt uitproberen.

Als je denkt aan het uitgeven van geld op basis van je emoties in plaats van op basis van wat er in je budget zit, kan dit gemakkelijk veranderen in een impulsaankoop.

Impulsaankopen kunnen gemakkelijk van je budget afglijden of zelfs zorgen dat je meer schuld oploopt als je te veel uitgeeft. Hier komt de 30 daagse impuls bestedingsregel goed van pas en kun je geld besparen.

Om een impulsaankoop te voorkomen, vertel je jezelf dat je er 30 dagen over gaat nadenken. Neem een papiertje en schrijf de naam van het voorwerp, de dienst, enz. op, waar je het hebt gevonden en hoeveel het kost. Zet dit briefje op je koelkast of ergens prominent in je huis. Zet je in voor de komende 30 dagen om na te denken over de aankoop. Overweeg of het een echte behoefte of wens is.

Als je aan het einde van de 30 dagen nog steeds het gevoel hebt dat je het wilt kopen, ga dan verder met de aankoop. Als je het voorwerp vergeten bent of je realiseert dat het echt niet zo belangrijk is, heb je dat geld bespaard.

Terwijl je nadenkt over je impulsaankoop voor de periode van 30 dagen, begin je met het plaatsen van geld op een spaarrekening. Dit is geld dat je aan de aankoop zou hebben besteed.

Als je besluit om de aankoop te doen, kun je het geld daarvoor opnemen. Maar dat geld komt dan wel uit je spaarrekening – het is dus niet meer te gebruiken voor een ander spaardoel. Deze regel biedt je een gemakkelijke mogelijkheid om consequent te sparen en te genieten van de voordelen van het sparen. Het helpt je ook te motiveren om je spaargeld te verhogen. Waarom? Omdat wanneer je hard werkt om wat geld opzij te zetten, het moeilijk kan zijn om het aan te raken voor een aankoop die geen echte noodzaak is.

Als je al je andere spaar- en financiële doelen in ogenschouw neemt, kan het geld dat je over 30 dagen opzij zet je een gevoel van zekerheid geven om toekomstige noodgevallen te dekken of je te helpen bij het betalen voor die zomervakantie.

Wil je nog meer bespaartips? Lees dan verder op het blog van Snel Geld Besparen en leer ook besparen op verzekeringen en andere vasten lasten.

https://www.snelgeldbesparen.net/