Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Een uitvaart persoonlijk maken

Corona heeft ons laten inzien dat het niets vanzelfsprekend is. Afscheid nemen van onze dierbaren kan op verschillende manieren. Maar dat niet iedereen bij een uitvaart aanwezig mag zijn door wet en regelgeving is pijnlijk. Online worden er afscheidsdiensten bijgewoond. Maar het geeft ook nieuwe kansen en inzichten.

Er is meer mogelijk dan een standaard afscheidsdienst

Afscheid nemen bespreken we niet vaak met elkaar. We zien op dat moment wel als het ons overkomt hoe we het in gaan richten. Terwijl dat soms het moment is, dat helder nadenken niet altijd meer lukt. We kiezen vaak voor de gemakkelijke weg. Een standaard afscheid met een mooi woordje van een naasten. Maar dat er nog veel meer mogelijk is, weet niet iedereen of staat men op dat moment niet stil.

Afscheid nemen van een dierbaren is een heel persoonlijk moment. Dit moet je inrichten zoals jij en de dierbaren dat zouden willen. Dit is namelijk het laatste moment dat je met zijn allen samen bent. De locatie maakt het afscheid al uniek. Uiteraard zijn er hele mooie ruimtes waar een afscheid gegeven kan worden. Maar je kan er ook voor kiezen om het afscheid in je eigen omgeving plaats te laten vinden. In je eigen schuur, op je eigen grond of zelfs in je eigen huis. Of juist in hele andere omgeving. De plek waar jou dierbare zich het prettigst voelt. De omgeving heeft heel veel invloed op de sfeer van het afscheid. Wanneer je kiest voor een persoonlijke omgeving, geeft dat meteen een persoonlijke noot aan de uitvaart. Ook na de dienst is er dan nog van alles mogelijk. Samen lunchen, borrelen, dineren, proosten, praten en troosten.

Een goede begeleiding bij een alternatief afscheid is belangrijk

Bij een uitvaart heb je altijd begeleiding nodig. Het is gewoon te veel om alles zelf te doen. Wanneer je ervoor kiest om de uitvaart anders in te richten is een goede begeleiding nog belangrijker. Er zijn nog meer zaken om bij stil te staan. In een uitvaart centrum is de basis namelijk al geregeld. Wanneer je zelf de locatie bepaald is dat niet het geval. Wanneer je een uitvaartondernemer kiest is het dus belangrijk dat ze een keurmerk uitvaartzorg hebben. Zo weet je zeker dat je de juiste partij inschakelt.

Bron: https://eikcertificering.nl