Een glazen vloerluik kopen: wat is er allemaal mogelijk?

Het kopen van een glazen vloerluik is iets waar steeds meer mensen voor gaan. De vroegere dichte vloerluiken hebben inmiddels echt afgedaan. Wil je echt een stijlvol interieur creëren, dan is een glazen vloerluik de norm. Maar wat maakt deze luiksoort nu zo aantrekkelijk en populair? Waarom is een glazen vloerluik een profijtelijke aankoop?

 

Een luik dat sfeer en klasse uitstraalt

Een van de meest onderscheiden kenmerken van glazen vloerluiken is de prachtige, sfeervolle uitstraling die dit type vloerluik te bieden heeft. In het luik is glas verwerkt, waardoor je in de ruimte eronder kunt kijken. Dit is met name visueel mooi als er onder je luik een wijnkelder zit of een extra kelderruimte die ingericht is als recreatie- of logeerplek. Door het luik van glas krijgt je woning letterlijk en figuurlijk diepgang en creëer je in een handomdraai een luxueuze en romantische sfeer in huis.

 

Een gemakkelijk te gebruiken vloerluik

Een glazen vloerluik is gemakkelijk te gebruiken. Tegenwoordig is dit soort luiken voorzien van een elektrische bediening. Dit maakt het openen van het glasluik erg eenvoudig. Je hoeft niet meer, zoals vroeger, te sjorren en aan het luik om deze te openen. Eén druk op de knop en het vloerluik opent of sluit, zonder moeite. Naast gebruiksgemak, is een elektrische bedienbaar luik ook veilig in het gebruik. Deze luiken kunnen niet zomaar ineens dichtvallen. Verder is het gebruikte glas erg sterk: je kunt er absoluut niet doorheen zakken.

 

Een goed isolerend luik

Vloerluiken van glas isoleren uitstekend. ook dat is een prettige bijkomstigheid van dit soort luiken. Anders dan vroegere luiken heb je geen last van tocht dat via kieren en gaten komt. En dat is natuurlijk gunstig voor het energieverbruik!