Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Een droge zomer onder je overkapping

De zomer er komt er weer aan, en dat betekent dat het weer tijd is om te genieten van het zonnetje op je terras. Helaas kan het natuurlijk altijd zo zijn dat het zonnetje veranderd in een flinke regenbui, wat doe je dan met je mooie terrasje? Je zet er natuurlijk een stevige overkapping op!

Voordelen

Een terras overkapping is zeker nodig aangezien zomers niet altijd droog zijn! Zo blijft al je meubilair droog en hoef je jezelf niet naar binnen te haasten tijdens een stortbui. Verder is het natuurlijk ook ideaal voor het opzoeken van de schaduw tijdens een bloedhete dag. Zo kun je nog steeds van het zonnetje genieten zonder dat je van top tot teen rood kleurt.

Types

Je hebt natuurlijk veel verschillende soorten materiaal waar je een terrasoverkapping mee kan laten bouwen. Denk aan een frame van hout en dakplaten van glas of polycarbonaat. Je moet wel denken aan het onderhoud natuurlijk, hout gaat een stuk minder lang mee en heeft vaker vernieuwing nodig. Je hebt ook materialen die veel langer meegaan. Aluminium is bijvoorbeeld uiterst geschikt om hier voor te gebruiken. Een aluminium terrasoverkapping is licht, maar het materiaal is wel zeer sterk. Een overkapping van aluminium heeft niet veel onderheid nodig aangezien er geen roest op zal komen. Wanneer je dan de aluminium terrasoverkapping aan elkaar laat lassen kun je er tenminste dertig jaar mee doen.

Stijl

Wanneer je een terrasoverkapping uitkiest, moet je wel goed opletten op de stijl van je terras zelf. Het is geen goed idee om de overkapping in een felgroene kleur te laten maken terwijl je meubels gaat kopen die knalroze zijn natuurlijk! Het beste is om een terrasoverkapping in een neutrale kleur te laten zetten, zoals wit, zwart, beige. Let wel op: een zwarte terrasoverkapping trekt wel een stuk meer hitte aan, als je van wat verkoeling houdt, kun je beter voor een witte of beige kleur kiezen.

In conclusie is het goed om na te denken over hoe je wilt dat de overkapping bij je terras en tuin past en hoe belangrijk je het uitvoeren van onderhoud vindt. Laat je het liever lang staan? Kies dan niet voor hout maar voor een aluminium terrasoverkapping.

https://noe-mar.nl/product-categorie/terrasoverkappingen/