Samen in Zaken
Image default
Financieel

Een deurwaarder inschakelen? Hoe zit dat precies?

Als een debiteur weigert om de facturen te betalen, dan kun je hiervoor een herinnering en een aanmaning sturen. Wanneer je dan alsnog geen gehoor krijgt van de debiteur, dan doe je er goed aan om in contact te komen met een incassobureau.

Een incassobureau kan jou namelijk helpen om alsnog het geld te ontvangen waar je recht op hebt. Dit start bij het minnelijke traject, vervolgt door de gerechtelijke procedure en kan uitlopen tot het executietraject. Hierbij kun je denken aan het versturen van aanmaningen, het overgaan tot een dagvaarding en een deurwaarder inschakelen.

Invorderingsbedrijf.nl is een incassobureau die jou kan en wil helpen met het terugkrijgen van jouw welverdiende geld!

Wat is een deurwaarder precies?

Een deurwaarder is iemand die schulden kan innen voor anderen. Dit kan een deurwaarder met meer mogelijkheden dan een incassobureau, omdat zij een wettelijke status hebben. Het is zo dat een deurwaarder iemand kan oproepen om voor de rechter te komen, ook kan een deurwaarder beslag leggen op iemands loon of bezittingen.

Het proces dat je doorloopt bij het inschakelen van een deurwaarder

Als je te maken hebt met een wanbetaler, dan is het van groot belang om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Je kunt hiervoor een incassobureau of een deurwaarder inschakelen.

Een incassobureau helpt bij het innen van openstaande facturen. Een incassobureau kan in deze situatie voor jou herinneringen en aanmaningen sturen naar de schuldenaar om te zorgen dat de factuur alsnog voldaan wordt.

Invorderingsbedrijf is zo’n incassobureau die jou hierbij kan helpen! Ook kunnen zij jou helpen als er verdere stappen ondernomen moeten worden als het dagvaarden van een wanbetaler door een deurwaarder of het leggen van beslag op goederen, bankrekeningen en andere bezittingen.

Het voordeel van invorderingsbedrijf.nl is dat zij alles onder één dak aanbieden! Van incassodiensten, juridische ondersteuning tot aan advocaten en deurwaarders! Je kunt dus bij één bedrijf terecht om alles van A tot en met Z te regelen.

Wanneer schakel je een deurwaarder in?

Als jij last hebt van wanbetalers, dan is het noodzakelijk om actie te ondernemen! Je kunt dit eerst zelf doen door een betalingsherinnering te sturen, de termijn af te wachten en eventueel een aanmaning te sturen. Wanneer je geen gehoor krijgt, dan kun je de stap zetten naar een incassobureau. Zij zullen de debiteur wederom contacteren en zorgen dat zij alsnog tot betaling overgaan.

Als het incassotraject tot niets uitloopt, dan kan een incassobureau zoals Invorderingsbedrijf de wanbetaler dagvaarden. Dit wil zeggen dat iemand voor de rechter moet komen, deze kan alleen worden overhandigd door de deurwaarder.

De uitspraak die dan van de rechter afkomstig is, dus het vonnis, moet ook worden overhandigd aan de wanbetaler, eveneens door de deurwaarder. Als de wanbetaler hierna alsnog weigert om de facturen te betalen, dan kan de gerechtsdeurwaarder uiteindelijk beslag leggen op de bezittingen.

Soms ontkom je er niet aan om een deurwaarder in te schakelen, want jij verdient waar je recht op hebt. Om dit alles op een nette en officiële manier te laten verlopen kun je een incassobureau inschakelen als invorderingsbedrijf.nl! Hier vind je de specialisten met de nodige kennis om jou te helpen naar het gewenste resultaat.