Een ballonvlucht om van te genieten

Weet je wat ik het afgelopen weekend heb gedaan? Een ballonvlucht! Een fijn cadeautje van mijn vriendin en ik moet zeggen: het was geweldig!

Twijfel je nog over een ballonvlucht? Laat dan elke argwaan maar varen. Ballonvaren is fenomenaal dat heb ik nu wel ervaren. Je ervaart de ultieme vrijheid hoog in de lucht, ziet een streek naar keuze op een gezapig tempo en kunt alle details in je opnemen. De warme lucht die in de ballon wordt geblazen, zorgt voor heel wat sfeer. Een ballonvlucht is zeker een aanrader voor romantische zielen en koppels, dat kan ik je wel op een briefje geven.

Een ballonvlucht over Antwerpen

Hoewel ballonvluchten gemiddeld maar een uurtje duren, waren we toch veel langer op pad. We werden onthaald door de zaakvoerder van C-Air Ballonvaarten die ons liet meehelpen met het optuigen van de ballon. Althans nadat we de uitgebreide veiligheidsinstructies hadden ontvangen. De voorpret op een ballonvlucht is de moeite waard. Reken toch maar op een 2-tal uurtjes om de luchtballon vliegklaar te krijgen. Zoals gezegd, de ballonvlucht zelf neemt zo’n uurtje in beslag. Wij kozen voor een ballonvlucht boven Antwerpen. We zagen de massa in het centrum, maar vlogen ook over de haven en heel mooie weilanden. Al bij al is Antwerpen nog redelijk groen, viel ons op.

Na de ballonvlucht heb je nog tijd om na te praten met een glaasje bubbels en een hapje. De piloot en eigenaar van C-Air Ballonvaarten bleek ook nog een lijnpiloot te zijn en wist heel wat verhalen te vertellen. Zo vloog er nog wat tijd voorbij en uiteindelijk werden we terug afgezet aan onze eigen wagen. In totaal waren we toch een 5 à 6 uur in de weer geweest. Een ballonvlucht is dus een heuse daguitstap.

Ballonvluchten zijn best betaalbaar

Wij kozen trouwens voor Antwerpen, maar toen we eens op de website van C-Air Ballonvaarten gingen kijken, zagen we dat je zo ongeveer van overal kunt opstijgen. Een ballonvlucht is niet spotgoedkoop, maar onder de 150 euro per persoon kun je al wel een uurtje vliegen. Ballonvluchten zijn bijzonder ontspannend en als je met zijn tweetjes in de luchtballon gaat ook super romantisch. Na gesproken te hebben met de piloot blijken ook heel wat bedrijven af en toe een ballonvaart te boeken als teambuilding of klantenbinding.

Onderneem eens een ballonvlucht

Wil je eens een ballonvlucht proberen, dan zeggen wij: doen! Er zijn heel wat aanbieders, maar wij waren alvast super tevreden van de vriendelijkheid en professionele service bij C-Air Ballonvaarten. Het geeft een geruststellend gevoel dat je weet dat je professioneel omringd bent, wanneer je de lucht ingaat.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.cair-ballonvaart.be