Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

De toekomstige Gouden Bal winnaar..

Vroeg of laat gaat het een keer gebeuren; Messi en Ronaldo die van de troon worden gestoten op het Gouden Bal podium. Alhoewel, Messi was een paar maanden terug nog ‘gewoon’ de beste van de wereld, aldus het Franse tijdschrijft L’Equipe. Toch is de kans groot dat het de laatste keer was. Er staan nieuwe sterren op, zoals Haaland en Mbappé. In deze blog doen we een voorspelling naar de voetballer die zich in 2030 mag kronen tot beste voetballer van de wereld.

 

Dat is…

GAVI. Er is een kans dat je pas sinds kort van deze speler hebt gehoord, of zelfs nog helemaal niet. Toch is de kleine Spaanse middenvelder niet meer weg te denken uit de basiself van FC Barcelona. En niet alleen daar speelt de pas 17-jarige middenvelder de sterren van de hemel. Het supertalent heeft inmiddels ook al zijn eerste wedstrijden gespeeld in het La Roja, het Spaanse nationale elftal. Zijn interlandteller staat inmiddels op vier wedstrijden, maar dit gaan er ongetwijfeld meer worden. 

 

Waarom is Gavi de toekomstig Gouden Bal winnaar?

Voor de mensen die Gavi nog niet kennen, of niet goed kennen: zijn kwaliteiten lichten we nu even uit. Ondanks zijn geringe lengte van 1 meter 73, is hij een echte pitbull. Gavi speelt op de ‘nummer 8′ positie, maar kan ook prima spelen op de flanken als buitenspeler. Hij voelt zich het beste als hij daar in een vrije rol kan spelen. De kleine Spanjaard is ontzettend technisch, heeft niet veel balverlies, durft risico is z’n spel te leggen, oog voor vrije ruimtes en pikt geregeld een goaltje mee. Daarnaast straalt hij voor z’n leeftijd een ongekende rust uit. Hij is in staat om met één steekpass de defensie van de tegenstander open te breken. Zijn overzicht en techniek zijn daarbij bovengemiddeld.

 

Zoals we al benoemden, is hij ook een echte pitbull. Gavi knalt vol de duels in en is daarom in staat meerdere keren de bal te veroveren. Of dat nu in het strafschopgebied van de tegenstander is, of in z’n eigen strafschopgebied; de speler is overal. Maar daar zit ook zijn valkuil. Zijn jeugdig enthousiasme hebben al geleid tot diverse onnodige kaarten, wat er soms onhandig en lomp uitziet. Daarnaast heeft hij al een schorsing uit moeten zitten vanwege een rode kaart, waardoor hij z’n medespelers in de steek liet. Dat stukje onvolwassenheid moet uit zijn spel. Maar wanneer dat lukt en hij zich blijft ontwikkelen zoals hij dat het afgelopen jaar heeft gedaan, weten wij één ding zeker: Gavi zal ongetwijfeld een Gouden Bal winnaar worden. 


Wil jij net zo goed worden als Gavi en veel oefenen op het voetbalveld? Bekijk dan eens de website van Your Sport Deal. Zij hebben verschillende voetbalmaterialen die je nodig hebt om net zo goed te worden als de kleine Spaanse middenvelder. Denk aan voetbaldoelen, trainingsmaterialen en nog veel meer!

https://yoursportdeal.nl/