Samen in Zaken
Electronica en Computers

De Revolutie Van Elektronica En Waar Je Het Het Beste Kan Kopen

De Revolutie Van Elektronica En Waar Je Het Het Beste Kan Kopen

De afgelopen 20 jaar groeit het aantal elektronische apparaten per huishouden ontiegelijk snel. Volgens Statista* steeg dit van 0,08 elektronische apparaten per persoon in 2003, naar 6.58 in 2020! Dit kan natuurlijk weldegelijk als een revolutie gezien worden!

 

Elektronica – Waar het begon

Elektronica begon bij de eerste gloeilampen in de 18e eeuw. Lampen zijn ook een van de belangrijkste redenen waarom we hedendaags zoveel en zo efficiënt elektronische apparaten hebben.

In het begin ging de ontwikkeling langzaam, maar elk jaar versnelde het uiteraard. Zoals vaak het geval is bouwt innovatie op innovatie, en versnelt vooruitgang vaak exponentieel. De eerste computers verschenen in het begin van de 19e eeuw, maar pas begin 20e eeuw begonnen computers en telefoons pas echt op globale schaal verkocht te worden.

Sindsdien is er van alles en nog wat op de markt gekomen, van iPads en rekenmachines, tot gameboys en Playstations. In Nederland ligt het getal van 6,58 waarschijnlijk veel hoger, maar er zijn ook landen waar elektrische apparaten nog minder vaak voorkomen.

 

Hoe Goedkoop Elektronica inkopen

 Elke grote elektronica keten beweert de beste prijzen te hebben, maar vaak is dit lastig om te bepalen. Onderzoek van de consumenten bond** laat zien dat Media Markt bijvoorbeeld maar in 95% van de gevallen het goedkoopste is wanneer je ze vergelijkt met andere grote ketens.

Dit is natuurlijk geen 100% maar komt wel erg dicht in de buurt. Als je goed de Media Markt folder*** in de gaten houdt is de kans natuurlijk erg groot dat je de goedkoopste prijs vind.

Wachten op uitverkoop, zoals die van Black Friday, Belgische Solden of plaatselijke uitverkopen is ook een goede manier om te zorgen dat je de goedkoopste producten vindt.

 

Conclusie

Elektronica groeit steeds meer in populariteit. Er komen niet alleen meer elektronische apparaten op de markt, maar er worden ook elektronische versies van niet-elektronische apparaten gemaakt. In winkels zoals de Media Markt kan je goede aanbiedingen vinden, of je kan wachten op landelijke of plaatselijke uitverkopen voordat je je nieuwe apparaten in gaat slaan.

 

 

 

Statista

** Onderzoek Consumenten Bond

*** Media Markt Folder beschikbaar op Folderbode

https://www.folderbode.nl