De ontwikkelde online platforms

Het is sinds een paar jaar mogelijk om radio te luisteren op het internet, dit wordt radio internet genoemd. De laatste tijd hebben er veel ontwikkelingen plaats gevonden en het is van deze tijd dat er online naar een radio geluisterd kan worden. De radiozenders hebben hierdoor een groter bereik, je kan er meer mensen mee bereiken. Bij iedere radiozender is er de gehele dag live verslag, talkshows, nummers en spellen om prijzen te winnen, In het verleden was het luisterne naar een radio alleen om de nieuwe hits te horen of juist een bepaalde genre die je als persoon wenst. Er kan gezegd worden dat de radio is veranderd als er gekeken wordt naar het verleden, het is een activiteit geworden. 

Door een online radio wordt het voor de luisteraar makkelijker gemaakt. Dit komt omdat er op iedere plaats naar een radio geluisterd kan worden als je over een mobile netwerk beschikt. Daarnaast kan je nu snel en gemakkelijk naar een zender zoeken en vroeger moest dit door naar de juiste frequentie te zoeken en konden er een maximaal zenders worden vast gelegd. NU hoef je alleen naar de betreffende website te gaan van de radiozender waarnaar je wilt luisteren en klikt op ‘luister live’. De ontwikkelingen hebben voor de radiozender en voor de luisteraar veel voordelen. 

Om het voor de luisteraar nog makkelijker te maken zijn er online platforms ontwikkelt waar alle zenders van de gehele wereld zijn te luisteren door een druk op de knop. Alle radiozenders zijn per land aangegeven en dit heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld als je op vakantie bent aan de andere kant van de wereld, dan kan er bijvoorbeeld naar Guide radio worden geluisterd. De website radioguide.fm is een voorbeeld van een online platform van alle radiozenders. Voeg de website toe bij je favorieten zodat je altijd naar een radio kan luisteren die je wenst.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.radioguide.fm