Samen in Zaken
Bedrijven

De nieuwe weggooimaatschappij

In de afgelopen jaren worden er steeds goedkoper producten aangeboden. Dit resulteert erin dat veel mensen als zij iets nieuws nodig hebben meteen naar de winkel rennen, in plaats van dat zij op onderzoek uitgaan en kijken of ze het oude nog kunnen repareren. Een gescheurde bank of een kapotte schoen zijn vaak nog wel te repareren. Het kost alleen iets meer moeite dan een nieuw product aanschaffen. Wel is dit een stuk beter voor het milieu dan oneindig nieuwe producten aanschaffen. Dit resulteert erin dat veel medewerkers van fabrieken in China heel weinig betaald krijgen en dat het milieu steeds verder achteruit gaat. Klimaatverandering wordt een steeds groter probleem.

 

Naast klimaatverandering is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om een oud kledingstuk weer een boost te kunnen geven. Door bijvoorbeeld suede verf te gebruiken kun je een suède kledingstuk of een suède schoen weer een nieuw leven geven. Dit kan ervoor zorgen dat je minder geld hoeft uit te geven en dat je ervoor zorgt dat producten niet weer opnieuw gekocht te hoeven worden. Dit is heel positief omdat het vaak heel duur is om elke keer nieuwe spullen te kopen die ook nog een redelijke kwaliteit hebben.

 

Je zou bijvoorbeeld angelus leerverf kunnen gebruiken. Deze verf is multifunctioneel. Hij kan worden toegepast op schoenen, meubilair en leren kleding. Zo kun je je zwarte bank verven, je zwarte leren laarsjes en je zwarte leren jasje. Dit is erg belangrijk voor het milieu en de onderbetaalde medewerkers in lagelonenlanden. De medewerkers van fabrieken in China en India zullen waarschijnlijk betere werkomstandigheden krijgen als Nederlandse consumenten zouden eisen dat de werkomstandigheden beter moeten worden. Ook zouden Nederlanders mogelijk meer bereid zijn tot het kopen van kleding die onder betere omstandigheden zijn geproduceerd als zij de garantie konden krijgen dat deze echt onder betere omstandigheden zijn geproduceerd.

Bezoek de website voor meer informatie :