Samen in Zaken
Bedrijven

De evacuatiestoel: Waar moet je op letten?

De evacuatiestoel

Wist u dat de aanschaf van evacuatiehulpmiddelen verplicht is voor huurders? En waarom de evacuatiestoel niet mag ontbreken in uw gebouw? De evacuatiestoel is speciaal ontwikkeld om iedereen snel en veilig te evacueren. Denk bijvoorbeeld aan een noodsituatie waarbij men alleen weg kan komen via de trap of het trappenhuis. Mensen die mindervalide of slecht ter been zijn, kunnen in zo’n situatie in de problemen komen. Met de evacuatiestoel kunnen ook minder mobiele personen snel en veilig verplaatst worden, zodat iedereen zo snel mogelijk uit een noodsituatie gehaald kan worden.

De evacuatiestoel in gebruik

De huurder, niet de eigenaar van een pand, is verplicht om voor een veilige evacuatie van alle personen te zorgen. Mocht er een situatie voorkomen waarin personen niet zelfstandig het pand kunnen verlaten, dan dient hiervoor een passende oplossing in het ontruimingsplan te staan. De huurder van het pand is verantwoordelijk voor de aanschaf van evacuatiehulpmiddelen. In elk gebouw met een lift is men verplicht om te zorgen dat iedereen snel en veilig geëvacueerd kan worden. Een evacuatiehulpmiddel, zoals de evacuatiestoel, kan hierin een uitkomst bieden. Elk model evacuatiestoel is zodanig gemaakt dat deze geen belemmering vormt op de vluchtroute en in elk ontruimingsplanplan past.

Omdat een noodsituatie altijd onverwachts komt, zou iedereen de evacuatiestoel moeten kunnen gebruiken. Ondanks dat het gebruik van de evacuatiestoel eenvoudig en snel te leren is, is het van belang dat de evacuatiestoel op de juiste manier wordt gebruikt om eventuele ongelukken te voorkomen. Hiervoor kan men een speciale evacuatiestoeltraining volgen om zo optimaal voorbereid te zijn op een evacuatie. Hierin wordt men getraind om een minder mobiel persoon zo snel en veilig mogelijk met een evacuatiestoel te verplaatsen. Daarnaast moeten alle evacuatiemiddelen goed onderhouden worden. Het onderhoud van de evacuatiestoel is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat deze op elk moment veilig ingezet kan worden.

Onafhankelijk en passend advies

De Evacuatie Expert is een onafhankelijke expert op het gebied van evacuatie en evacuatiehulpmiddelen. Er worden verschillende merken en modellen evacuatiestoelen aangeboden door de Evacuatie Expert, die allemaal in elk ontruimingsplan passen. Samen met u wordt er gekeken welk model het beste in uw situatie past. De verschillende modellen kunnen op locatie worden getest waarna er een passend advies wordt gegeven. Hierdoor wordt de beste oplossing geboden voor een optimaal ontruimingsplan zodat iedereen veilig en snel geëvacueerd kan worden.

Geheel vrijblijvend kunt u contact opnemen met de Evacuatie Expert voor meer informatie over de evacuatiestoel, de trainingen- en onderhoudsadviezen of de prijzen van de verschillende evacuatiestoelen. Ook kunt u geheel vrijblijvend een afspraak bij u op locatie maken voor het beste advies voor een optimaal ontruimingsplan!

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.evacuatieexpert.nl/