Samen in Zaken
Image default
Onderwijs

Circusdag op school

Circusdag op school

Het circus bestaat al langer dan iedereen die dit ooit zal lezen. Het circus was vroeger een ontzettend groot onderdeel van de cultuur op veel plekken over de wereld. Het circus was het moment dat mensen samen kwamen om lol te maken, elkaar te ontmoeten en de dagelijkse sleur aan de kant te zetten. Inmiddels zijn authentieke circussen nog maar erg schaarst en zien we het circus idee op zichzelf steeds minder opduiken in de samenleven. Desalniettemin is circus nogsteeds iets waar we al die dingen wel kunnen doen, daarnaast is het een perfecte plek voor kinderen om te leren. 

Grote Broer organiseerd al jaren workshops op scholen rondom het circus en weet als geen ander wat het de kinderen allemaal kan brengen. Naast de nodige lichamelijke actviteiten brengt circus ook een gevoel met zich mee, de leerlingen kunnen hier zijn wie zij willen zijn en zijn hier vrij om fouten te maken. Circus is erg goed voor de lichamelijke ontwikkeling van de leerlingen. Hun motoriek, ruimtelijk inzicht en uithoudingsvermogen wordt hier op de test genomen. Uit ervaring blijkt dat de leerlingen dat altijd ontzettend leuk en leerzaam vinden. 

Een circus workshop op schoolE

Een circus workshop op school wordt altijd volledig door Grote Broer georganiseerd, zijn zijn van de eerste letter op het papier tot de laatste schroef aanwezig en betrokken bij de circus workshop. Grote Broer zet altijd de beste en meest ervaren circusdocenten in die zowel ervaring met het lesgeven op de basisschool als het circus zelf hebben. 

Deze workshop begint altijd met een verhaal over het circus door de circus docent, deze hebben vaak ontzettend leuke en interessant verhalen te vertellen waarbij de kinderen aan hun lip hangen. Hierna is het tijd om aan de slag te gaan, het circus is open! Lijkt zo’n workshop nou iets voor op uw school? Kom eens kijken op onze website. 

https://grotebroer.com