Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Business Intelligence: uitgelegd

Business intelligence, misschien heb je er al wel is eerder over gehoord, misschien is het de eerste keer. Business intelligence speelt een steeds grotere rol bij steeds meer bedrijven. In dit blog willen wij jou gaan uitleggen hoe BI werkt en hoe jij BI kan toepassen in jouw bedrijf. Benieuwd geworden naar BI? Lees dan snel verder!

Wat is BI?

Business Intelligence helpt tegenwoordig veel bedrijven met het maken van keuzes. Hoe dat kan? Dat leggen wij je graag uit. Business Intelligence bundelt verschillende datastromen van jouw organisatie in een duidelijk overzicht. BI kan dus helpen om data gestuurde beslissingen te nemen voor jouw bedrijf. Dit kan op onwijs veel manieren. Doordat BI inzicht kan geven op diverse manieren, kan het ook op verschillende momenten helpen. Bijvoorbeeld om inzicht krijgen in opkomende trends of met het analyseren van klantgedrag.

Hoe werkt BI

Inzicht krijgen in de verschillende datastromen van jouw organisatie klinkt waarschijnlijk heel prettig. Wat natuurlijk handig is om te weten, is hoe BI werkt. Bedrijven hebben het hele jaar door verschillende doelstellingen en vragen. Voor het beantwoorden van die vragen is het handig om prestaties te vergelijken. Ook is het handig om de doelstellingen hieraan te koppelen. Door de benodigde data te verzamelen en te analyseren kan er worden gekeken welke acties er vervolgens moeten worden genomen. Om te bepalen wat die acties moeten worden, is het dus handig om de ongestructureerde data gestructureerd te krijgen. Als de data is opgeslagen en verwerkt met BI, kan het beantwoorden van de bedrijfsvragen beginnen.

De implementatie

Wil jij na het lezen van dit blog gaan beginnen met BI voor jouw bedrijf? Dan raden wij aan om te beginnen met Power Bi Consultancy van Allyourbi. Zij kunnen jou goed helpen met het implementeren van Business Intelligence. Weet jij nog weinig af van BI of is jouw bedrijf simpelweg nog niet begonnen met BI? Dan biedt Allyourbi twee mogelijkheden: het creëren van een bruikbaar product of met het maken van een tastbaar plan van aanpak. Ook is het uiteraard mogelijk om contact op te nemen met één van de specialisten van Allyourbi voor meer informatie.

https://allyourbi.nl/