Samen in Zaken
Bedrijven

Bouwvergunning voor een dakkapel

Een bouwvergunning voor een dakkapel is niet in alle gevallen nodig. Wanneer je dus nadenkt over een dakkapel, is het verstandig om jezelf daar goed in te verdiepen. Wie weet is een vergunning niet eens nodig en het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat je wél een dakkapel bouwvergunning nodig hebt, maar dat je dit niet wist. Daarom helpen we je met deze blog alvast een eindje op weg. Hieronder vind je alle belangrijke informatie over een dakkapel bouwvergunning.

 

Wanneer is een bouwvergunning voor een dakkapel nodig?

Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer je nu precies een dakkapel nodig hebt. In heel veel gevallen is dat namelijk niet nodig. Bijvoorbeeld wanneer je het dakkapel aan de achterkant van het huis wil plaatsen of als het huis binnen bepaalde afmetingen blijft. Ook op platte daken is een bouwvergunning niet nodig voor een dakkapel. In sommige gevallen is het helaas wel nodig. Bijvoorbeeld wanneer je een dakkapel aan de voorkant van je huis wil plaatsen. Het is altijd handig om goed te checken of je wel een vergunning nodig hebt. Dit kun je door online een vergunningcheck te doen, maar je kunt natuurlijk ook het advies van een professional inwinnen. In beide gevallen weet je binnen de kortste keren of je echt een vergunning nodig hebt.

 

Indienen van een vergunning

Bouwvergunning voor een dakkapel nodig? Dat kun je eenvoudig en snel bij je eigen gemeente doen. Daarvoor bezoek je simpelweg de website van de gemeente of je logt in bij het omgevingsloket. Vaak moet je bepaalde gegevens aanleveren zoals de bouwtekening van het dakkapel. Bij de aanvraag van je vergunning wordt er naar verschillende aspecten gekeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bestemmingsplan, de welstandsnota en het bouwbesluit. Je hoort binnen 8 weken van je gemeente of je de vergunning ook daadwerkelijk krijgt of niet. Wanneer deze is verleend, kunnen de buren echter ook nog bezwaar maken. Dit mag zes weken. Begin dus pas ná die tijd met het plaatsen van het dakkapel. Vanaf zes weken na het moment dat je van de gemeente de vergunning hebt gekregen, is deze namelijk onomkeerbaar.

Dakkapelmontage kan alles uit handen nemen wat de vergunning betreft, én op de website kun je direct de dakkapel prijs berekenen! Kijk dus op https://www.dakkapelmontage.nl/

Bezoek de website voor meer informatie :