Samen in Zaken
Bedrijfsvoering

Beter profileren door middel van loopbaanbegeleiding

Reorganisatie leidt vaak tot ontslag bij werknemers. Reorganisatie kan dus ook een spannende tijd worden ervaren voor werknemers. Zonder een baan komen te zitten kan namelijk ervaren worden als een grote nachtmerrie. Het kan namelijk heel lastig zijn om weer aan een nieuwe baan te komen. Hoewel de markt zich weer aan het herstellen is en er veel begeleiding beschikbaar is voor mensen die zonder een baan komen te zitten kan het toch heel lastig zijn om weer aan de bak te komen.

Vaak kan loopbaanbegeleiding bij deze onzekerheden uitkomst bieden en kun je je beter profileren in je huidige baan. Door middel van Loopbaan begeleiding wordt je op professionele wijze begeleid waardoor je je competenties naar een hoger niveau kunt tillen. Hierbij kun je denken aan competenties zoals communicatie, assertiviteit, samenwerking et cetera. Bij inschrijving van een loopbaanbegeleiding krijg je eerst een intake gesprek. Dit intake gesprek geeft de mogelijkheid om de coach beter te leren kennen. Daarnaast kan er worden besproken wat er precies met de loopbaanbegeleiding bereikt zou willen worden. Je kunt in het gesprek zelf aan kaarten aan welke competenties je zou willen werken. De coach stelt hierbij verschillende vragen om de huidige stand van zaken te begrijpen. Zo wordt er een beschrijving gemaakt over hoeverre je beschikt over de desbetreffende competentie. Wanneer de beschrijving is gemaakt wordt er vervolgens een schets gemaakt van de ideale situatie. Waar wil je naartoe. Hierbij wordt er een schets gemaakt van de gewenste situatie. Door middel van de informatie die de coach heeft vergaard tijdens de intake gesprek kan er een plan van aanpak worden gemaakt. Hierbij wordt het traject van ongeveer 5 gesprekken uitgestippeld.

Aan het einde van het traject wordt er een evaluatie gemaakt van de doelen die tijdens het traject zijn behaald. Ook worden de inzichten die tijdens het traject zijn verkregen uitvoerig besproken. Lees hier meer over op Carrierepoort.nl

Bezoek de website voor meer informatie : http://carrierepoort.nl/