Samen in Zaken
Image default
Financieel

Ben je ondernemer? Weet wanneer je taken moet uitbesteden!

Het belang van uitbesteden

Als ondernemer heb je tal van verantwoordelijkheden en taken. Een kenmerkende eigenschap van ondernemers is dat zij vaak te veel hooi op hun vork nemen en alles zelf willen doen. Misschien herken jij dit ook wel? Wat wij zien is dat, naarmate ondernemers langer in het vak zitten, zij erachter komen dat ze niet alleen ‘in’ het bedrijf moeten werken, maar juist ook ‘aan’ het bedrijf en zich moeten focussen op de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Ondernemers gaan dan het belang inzien van het delegeren of uitbesteden van taken die zij zelf niet goed kunnen. Ze gaan de beste man of vrouw for the job uitkiezen, in plaats van dat zij zelf enorm veel tijd en moeite steken in het ‘oké’ resultaat leveren voor een taak die een ander veel sneller en effectiever had kunnen doen. Wanneer jij als ondernemer ook dit soort knopen gaat doorhakken en taken gaat uitbesteden en/of delegeren, zul je zien dat je veel meer tijd en energie overhoudt voor taken waar jij goed in bent en de zaken die echt jouw aandacht verdienen. Ook maakt dit het ondernemen een stuk plezieriger. Een belangrijk aspect van dergelijke taken is bijvoorbeeld de financiële administratie van de onderneming.

Financiële administratie uitbesteden

Veel ondernemers weten hoe belangrijk het is om deze zaken op orde te hebben, vooral om ‘gedoe’ te voorkomen met De Belastingdienst, maar hebben verder vaak weinig affiniteit met het daadwerkelijk bijhouden, opmaken en/of controleren van de administratie. Ben jij één van de mensen in deze grote groep ondernemers? Dan kan het voor jou een goede keuze zijn om je administratie uit te besteden. Er is namelijk enorm veel winst mee te behalen wanneer je een expert op het gebied van administratie en belastingen zaken, zoals een jaarrekening, voor je laat opstellen.

Ook wanneer je als ondernemer vanwege de gekozen rechtsvorm hier niet toe verplicht bent, kan het enorm veel voordelen voor je hebben om de jaarrekening wel te laten opstellen en voor jezelf inzichtelijk te laten maken. Op de jaarrekening vind je namelijk niet alleen de balans en de winst- en verliesrekening terug, maar licht je ook toe hoe de cijfers tot stand zijn gekomen. Wanneer je deze informatie als ondernemer helder voor ogen hebt, heb je een goed inzicht in hoe jouw onderneming er financieel gezien voor staat. Zo kun je op een geïnformeerde manier strategische keuzes maken voor jouw bedrijf. Zeker met oog op de financiële toekomst van je onderneming is deze informatie belangrijk.

Jaarrekening uitbesteden

Wanneer je als ondernemer niet goed bent in de financiële administratie, of wanneer je denkt dat je jouw tijd beter of plezieriger kunt besteden, dan kan het voor jou interessant zijn om het opstellen van de jaarrekening uit te besteden. Zo bespaar je veel tijd en moeite, én maak je de financiële conditie van je onderneming inzichtelijk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om het maken van de jaarrekening van jouw onderneming uit te besteden? Bekijk dan ook eens de website van Actium.nl.