Samen in Zaken
Image default
Particuliere dienstverlening

Begrafenissen: slim omgaan met prijzen

Ik geef toe dat het verzamelen van informatie over begrafenisprijzen moeilijker is dan het zou moeten zijn. Bovendien zijn uitvaartcentra en begraafplaatsen onderworpen aan verschillende eisen als het gaat om het verstrekken van informatie over hun prijzen en opties.

Begrafenisprijzen staan niet vast

Als u alleen neem één ding weg uit dit artikel, het zou dit moeten zijn: begrafenisprijzen kunnen sterk variëren van het ene uitvaartcentrum tot het andere. Dit betekent dat een uitvaartdienst in het ene uitvaartcentrum duizenden dollars meer kan kosten dan een soortgelijke dienst die gehouden wordt in een ander uitvaartcentrum verderop in de straat… dus het loont de moeite om rond te neuzen!

Waarom de meeste mensen dat niet doen begrafenisprijzen vergelijken

Helaas vergelijken de meeste mensen de prijzen tussen uitvaartcentra niet. Dit is om een aantal redenen begrijpelijk:

  • We praten niet graag over de dood of plannen deze niet graag

  • Begrafenisplannen moeten vaak snel worden gemaakt – dit kan vooral lastig zijn als het overlijden onverwachts was

  • De meeste mensen doen dat gewoon niet weet genoeg over begrafenisplanning om zelfs te weten welke vragen je moet stellen of welke items je moet vergelijken

  • Niemand wil als goedkoop worden beschouwd als het gaat voor het regelen van begrafenissen voor een dierbare

  • Het wordt vaak als lastig ervaren als er gesproken wordt over verzekeringen zoals de Rabobank overlijdensrisicoverzekering of ABN Amro

U moet het proces van het kopen van begrafenisgoederen en -diensten echter benaderen zoals u elke andere grote aankoop zou doen – neem de tijd om te onderwijzen over de opties en prijzen die op de markt beschikbaar zijn.

Helaas zijn veel uitvaartcentra en begraafplaatsen terughoudend om hun prijzen met u te delen, tenzij u specifieke taal gebruikt bij het indienen van uw verzoek. Ze weten dat ze een veel betere kans hebben om je een dure begrafenis te verkopen als ze je eerst naar hun kantoor kunnen krijgen voordat ze informatie geven over de begrafeniskosten.

Er is een gemakkelijke manier om informatie te verzamelen informatie over uitvaartprijzen

Het beste advies dat ik u kan geven als het gaat om het verzamelen van informatie over uitvaartprijzen is dit: wees niet bang om de telefoon op te nemen en deze ten minste drie uitvaartcentra bij u in de buurt te bellen en vraag hen om een kopie van hun “algemene prijslijst”.

De algemene prijslijst van elk uitvaartcentrum zal diensten en koopwaar in vergelijkbare termen beschrijven. Dit maakt het gemakkelijk om relatieve prijzen tussen concurrerende uitvaartcentra te vergelijken. En als een uitvaartcentrum het u moeilijk maakt om u informatie over hun prijzen te geven, vergeet ze dan. Dat is een goede aanwijzing dat ze weten dat hun prijzen niet gunstig zullen zijn in vergelijking met hun concurrenten. 

 

https://uitvaartpolis-online.com/kennisbank/uitvaartverzekering-studenten/