Samen in Zaken
Image default
Marketing

6 tips voor een succesvolle wervingsvideo

Werving en selectie zijn cruciale aspecten van bedrijfsvoering, en een effectieve manier om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken, is via wervingsvideo’s. In dit artikel delen we zes waardevolle tips om ervoor te zorgen dat jouw wervingsvideo’s opvallen en succesvol zijn.

Tip 1. Ken je doelgroep

Een van de eerste stappen bij het maken van een wervingsvideo is het identificeren van je doelgroep. Begrijp wie je wilt aanspreken en pas de inhoud van je video daarop aan. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar jonge creatievelingen, zorg er dan voor dat je video elementen bevat die voor hen relevant zijn. Door je doelgroep te kennen, vergroot je de kans dat jouw boodschap aankomt.

2. Vertel een verhaal

Het vertellen van een verhaal in je wervingsvideo gaat verder dan simpelweg informatie delen. Mensen worden aangetrokken tot verhalen, vooral als ze emotioneel verbonden zijn. Overweeg om werknemers te laten vertellen over hun persoonlijke reis binnen het bedrijf. Dit creëert niet alleen betrokkenheid, maar geeft ook potentiële kandidaten een voorproefje van de bedrijfscultuur. Een videoproductiebedrijf dat ervaring heeft met wervingsvideos weet als geen ander hoe je het beste jouw verhaal kunt vertellen. Een wervingsvideo laten maken door Kaaps Film is dan ook een slimme keuze.

Tip 3. Houd het kort en krachtig

In de wereld van online content is aandacht schaars. Houd je wervingsvideo kort en krachtig. Concentreer je op de essentie en vermijd overbodige details. Een video van 2-3 minuten is vaak ideaal om de aandacht van kijkers vast te houden en hen te stimuleren actie te ondernemen.

Tip 4. Laat jouw bedrijfscultuur zien

Een van de belangrijkste aspecten van een wervingsvideo is het tonen van de bedrijfscultuur. Geef potentiële kandidaten een kijkje achter de schermen. Laat zien hoe het er dagelijks aan toegaat op kantoor, en benadruk de unieke aspecten die jouw bedrijf onderscheiden. Authenticiteit spreekt aan en moedigt potentiële werknemers aan om te solliciteren.

Tip 5. Voeg een Call-to-Action toe

Een effectieve wervingsvideo bevat altijd een call-to-action. Moedig kijkers aan om actie te ondernemen, zoals het bezoeken van de carrièrepagina op de website, het indienen van een sollicitatie of het delen van de video met hun netwerk. Een duidelijke oproep tot actie geeft richting aan potentiële kandidaten en vergroot de kans op betrokkenheid.

Tip 6. Meet het succes

Om de effectiviteit van je wervingsvideo te beoordelen, is het essentieel om het succes te meten. Analyseer metrics zoals kijkersaantallen, click-through rates en sollicitaties die rechtstreeks voortkomen uit de video. Pas je strategie aan op basis van deze gegevens om de prestaties continu te optimaliseren.