Samen in Zaken
Bedrijven

4 tips om met fel zonlicht mooie portretfoto’s te maken.

Wanneer het zomer is leent het warme weer zich vaak perfect om buiten lekker portretfoto’s te gaan maken, lees meer over portretfoto’s. Maar een groot nadeel is dat het felle zonlicht af en toe in de weg gaat zitten, wat de kwaliteit van de foto’s niet bevorderd. Met de volgende 4 tips kan je ook met een zonnige dag aan de bak.

1. Zoek een plek met schaduw

Het klinkt voor de hand liggend: zoek een plekje op waar schaduw is. Vrijwel altijd is er wel iets te vinden, denk aan de schaduw van een gebouw, een boom of onder een parasol. Wanneer je in de schaduw staat moet je rekening houden met de lichtinval. Het licht wat hier nu valt is vaak indirect licht, wat heerlijk zacht is voor het maken van zomer foto’s. Perfect om het licht op één kant van het model zijn gezicht te laten vallen, de andere kant is dan donkerder en dat zorgt voor een mooi contrast. 

2. Reflectiescherm gebruiken om schaduw op te laten lichten.

Met het gebruik van een reflectiescherm kan je donkere schaduwen mooi aanvullen met wat extra licht. Het vaakst zie je een wit reflectiescherm in deze situaties naar voren komen. Zilver resulteert in een te fel licht en goud, wat geen mooie kleuren geeft voor je foto. 

3. Inflitsen

Inflitsen is het gebruik maken van een flitser. Heel simpel gezegd kan je met het inflitsen van de flitser op je camera een mooie situatie verwerken waarbij je de harde schaduwen iets verzacht. 

4. Harde schaduwen ophalen

In de afgelopen jaren is er wat verandering opgetreden in het gebruik van camera’s. Zo is het dynamisch bereik sterk toegenomen. Dit zorgt ervoor dat je camera vaak een groot contrastverschil vast kan leggen. Dit is optimaal met het werken van RAW formaten. 

Denk je nou, ik ben hier heel geïnteresseerd in maar ik ben helemaal niet in staat zelf mooie foto’s te maken? Of ik heb de apparatuur er niet voor? Joppe Fotografie biedt de perfect portretfoto’s, voor in elk getijde van het jaar. Dit kan een portret foto van je familie zijn, voor jezelf of voor vrienden. Bekijk nu onze website Joppe fotografie sen laat uw perfecte plaatje schieten!

Bezoek de website voor meer informatie :