Samen in Zaken
Image default
Vakantie

4 Redenen Waarom Je Volgende Vakantie Cascais Moet Zijn

Cascais is een stad waar het ritme rustig is en het weer het hele jaar door geweldig is. Hier zijn een paar activiteiten waarvan je kan genieten tijdens je verblijf in Cascais-

Bezoek musea

Het Museum Condes de Castro Guimarães is gevuld met schilderijen, Indo-Portugese meubels, sieraden, prehistorische vondsten uit de plaatselijke grotten en Oosters porselein. Er is ook een enorme bibliotheek. Casa das Histórias Paula Rego heeft rode piramide-achtige torens. Dit kunstmuseum is gewijd aan de Portugees-Britse kunstenares Dame Paula Rego. De vuurtoren en het museum van Santa Marta onthullen het verhaal van het 17de-eeuwse fort van Santa Marta en de dagelijkse werking van de vuurtoren toen deze nog bemand was. Het Museu do Mar Rei D. Carlos heeft permanente tentoonstellingen die de ecologie en de wetenschappelijke geschiedenis van de oceaan bestuderen. Je kan er de geschiedenis van de oceanografie en de scheepvaart ontdekken, nagaan hoe het leven zich voor het eerst ontwikkelde in de oceanen en artefacten uit scheepswrakken, die in de monding van de Taag zijn gevonden, bewonderen.

Geniet van de stranden

Cascais heeft stranden in overvloed. Praia da Rainha is een zandstrand omringd door een kristalheldere zee. Er zijn nauwelijks stromingen en daarom is het strand geschikt om te chillen en wat foto’s te nemen. Praia do Guincho is een strand gelegen in het natuurpark Sintra-Cascais. Als je graag wat activiteiten op het strand beoefent, dan is dit je favoriet. Hier kan je kitesurfen en windsurfen. Praia do Tamariz heeft alleen rustige golven en wordt verder beschermd door een pier in het oosten. Er zijn ook andere stranden, zoals het Praia das Moitas, Praia da Conceição en het strand van Ribeira.

Verken de Mond van de Hel

Boca do Inferno (De Mond van de Hel) ligt op korte loopafstand van de jachthaven. Het is een kloof in de kalkstenen kliffen. Zorg ervoor dat je er bent wanneer de woeste golven door het gat gutsen en je de kracht van de golven hoort echoën in de kamer. Vergeet niet op het voorgebergte naast de Mond te zitten en naar de zonsondergang te kijken.

Doe wat aan watersport

Sightseeing is niet het enige wat je kan doen in Cascais. Er zijn genoeg watersporten die je kan beoefenen. Op stranden als Praia da Duquesa en Praia do Tamariz kan je een kajak of paddleboard huren voor een zelfstandige trip. Je kan ook windsurfen en kitesurfen op stranden als Praia da Cremina en Praia do Guincho. Er zijn ook voldoende surfscholen en -kampen die het hele jaar door geopend zijn, en je kan cursussen van een week, een dag of een enkele les boeken, wat je maar wilt.

Het hebben van een eigen auto is één van de beste manieren om deze regio optimaal te verkennen. Een auto huren in Portugal is een stuk leuker als je van plan bent om meer dan één stad te bezoeken, meer over autoverhuur in Portugal hier: https://www.autoportugal.nl/. Op die manier zal je in staat zijn om meer te verkennen met een minimum aan openbaar vervoer. Kijk uit voor de ” blauwe zone ” parking tijdens het parkeren van je huurauto. Het is aan te raden om vooraf te boeken als je een automatische versnellingsbak wilt, aangezien de meeste auto’s in Portugal handgeschakeld zijn. Je kan je auto kiezen uit een overvloed aan opties van vele lokale bedrijven en online websites. Huur een compacte auto om alle kleine stekjes en plekjes van Cascais te bereiken. Vergeet niet om een GPS te hebben terwijl je op verkenning gaat. Vertrouw ons, het zal een levensredder zijn in de kleinere steden. Dus huur een auto, rij rond en geniet van Cascais!

https://www.autoportugal.nl/