Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

3 tips voor het verzenden van breekbare goederen

Hoewel je waarschijnlijk nooit een doos eieren op de post hebt gedaan, is de kans groot dat je ooit wel eens iets anders breekbaars hebt moeten verzenden. Hierbij kun je denken aan servies of glaswerk. Je wilt natuurlijk dat je pakket dan heel aankomt, maar het is voor velen niet duidelijk hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Hieronder vind je drie tips die je kunt volgen als jij iets fragiels op de post moet doen.

Gebruik bubbel of luchtkussen enveloppen

Bij kleinere pakketjes kun je gebruik maken van luchtkussen of bubbel enveloppen. Hierbij worden luchtzakjes aan de binnenkant van een envelop gedaan, zodat er geen direct contact is met de buitenomgeving. Doordat de zakjes volledig opgeblazen zijn met lucht, wordt de ruimte waarin je pakket vrij kan bewegen vermindert. Hierdoor ontstaat er geen schade door wrijving met de verpakking. Hoe minder speling er is in de beschikbare hoeveelheid ruimte, hoe minder schade aan het product.

Gebruik het juiste karton

Als je pakket iets te groot is voor bubbel of luchtkussen enveloppen, kun je jouw pakket in een doos doen. Hierbij is het wel belangrijk dat je een doos van het beste karton kiest. Dit is vaak karton dat een golfpatroon heeft, waardoor het karton iets flexibeler is. Als de doos dan toch op de grond mocht vallen, dan kan het karton iets meegeven, waardoor de impact wordt verzacht.

Plak dozen goed af

Bij het afplakken van dozen is het ook goed om de juiste methode te gebruiken. In veel gevallen wordt de H-methode aangehouden. Hierbij plak je eerst de horizontale lange naad dicht, waarna je de twee naden aan de zijkanten dichtplakt. Zo vorm je als het ware een H met tape.

https://verpakgigant.nl/product-categorie/luchtkussen-enveloppen/