Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

10 tips voor het uitkiezen van de juiste trouwjurk

 

1.      Kies de juiste mensen om mee te nemen

Het is logisch dat je mensen mee wilt nemen naar je passessies om hun mening te horen. Het lijkt   een ‘ding’ om gevraagd te worden om mee te gaan shoppen voor een korte trouwjurk. Wie je meeneemt, is jouw eigen keuze, dus voel je niet bezwaard als je hierin mensen teleurstelt.

2.      Maak van tevoren een moodboard

De keuze uit trouwjurken is enorm. Het is leuk om van tevoren al een moodboard te maken om een idee te krijgen wat jouw stijl is. Om eventueel gedoe vóór te zijn, kun je een grotere groep vriendinnen uitnodigen om samen moodboards te maken voor ieders droomjurk. Mocht je bijvoorbeeld alleen met je moeder op jacht willen voor een korte trouwjurk, heb je de anderen toch betrokken.

3.      Geen stress, alleen genieten

Je bruiloft plannen moet een leuke bezigheid zijn, maar vaak komt al snel stress om de hoek kijken. Dat is nergens voor nodig. Je moet dus niet bang zijn dat je geen bruidsjurk gaat vinden. Doe je dat wel, dan word je kritischer tijdens pasmomenten en is de lol er al snel vanaf.

4.      Luister naar de verkoopster

Hoewel je misschien je eigen ideeën hebt over welke trouwjurken je wilt passen, weet een verkoopster er juist meer vanaf. Het kan zijn dat je een prinsessenjurk wilt met een hele wijde rok, maar deze helemaal niet bij jouw figuur past. Luister dan altijd naar het advies van de verkoopster. Zij weet perfect welke jurken jou wel prachtig zullen staan.

5.      Check wat je verloofde mooi vindt

Het is logisch als je bij de keuze rekening houdt met de smaak van je aanstaande, maar je wilt uiteraard pas de jurk laten zien als het moment daar is. Hoe los je dit op? Je kunt het gewoon vragen! Laat desnoods foto’s van verschillende jurken zien en laat hem aanwijzen welke je partner het mooist vindt

6.      Check wat je verloofde gaat dragen

Als je het belangrijk vindt om jullie kleding op elkaar af te stemmen, moet je een idee hebben wat de ander gaat dragen. In dit geval moet je toch wat geheimen prijs geven. Welke kleur heeft de kleding en zitten er opvallende patronen in de jurk of het pak? Zonder het te laten zien, moet je dit bespreken.

7.      Neem er de tijd voor

Over het algemeen is het aan te raden om de tijd te nemen om je bruiloft te plannen, zo heb je minder stress. Dit geldt ook voor het uitzoeken van de jurk. Je hoeft niet meteen alle winkels af te struinen, maar het kan geen kwaad om in de weken na jullie verloving al een eerste beeld te vormen van je droomjurk. Later kun je op je gemak afspraken maken en heb je ook tijd om nee te zeggen tegen een japon die je misschien wel had gepakt als je binnen een week zou gaan trouwen.

https://www.trouwjurken-outlet.com/