Category Archives: Zorg

Sameninzaken

Een ontspannen gevoel krijg je bij acupunctuur Amersfoort

Je kan jezelf op verschillende manieren kanten behandelen om je lichaam weer zo goed mogelijk te laten werken. Ieder mens heeft wel eens te maken met vastzittende spieren, stijve spieren of een lichaam die niet meer helemaal goed aanvoelt en soms heb je zelfs te maken met een verminderde mobiliteit. Niet altijd heeft dit een direct oorzaak. Je kunt bij verschillende therapeuten langs gaan of massages boeken maar je kunt ook gebruik maken van acupunctuur Amersfoort. acupunctuur Amersfoort werkt volgens de Chinese geneeswijze en zorgt ervoor dat de banen van energie waar er ongeveer veertien van in je lichaam zitten, goed worden begeleid tot een proces dat zij weer op een natuurlijke manier kunnen functioneren. 

Energiebanen

Deze energiebanen zijn namelijk verbonden met allerlei delen in je lichaam. Zo kan een energiebaan bijvoorbeeld verbonden zijn met je lever of met een ander orgaan. Of staat je energiebaan in verbinding met een spier in je rug of in je kuit. acupunctuur Amersfoort weet precies waar de banen energie zich in jouw lichaam bevinden en kunnen herleiden waar jouw klachten vandaan zullen komen. Door middel van naaldjes kan je bij acupunctuur Amersfoort een behandeling krijgen waar de energiebannen weer een natuurlijke manier weten te vinden om door jouw lichaam heen te stromen. Zo zullen de naaldjes gemaakt van roestvrijstaal je lichaam binnen dringen en voor een langere periode in je energiebanen blijven zitten. acupunctuur Amersfoort zorgt er hiermee voor dat je weer een ontspannen gevoel krijgt in je lichaam en je spieren zich een weg weten te banen tussen alle stromen die zich in je lichaam bevinden. acupunctuur Amersfoort werkt met speciale naaldjes die niet veel worden gebruikt door andere instellingen die aan acupunctuur behandelingen doen. Deze naaldjes zijn goed voor de huid en zullen dan ook geen schade aan de huid brengen.Stress Doetinchem – Praktijk voor stress management

Stress is de belangrijkste klacht die in de praktijk voor stress management in Doetinchem wordt behandeld. Stress is een gezonde lichaamsreactie die je motiveert om actie te ondernemen. Wanneer de stress echter langer aanhoudt, ben je continu in staat van paraatheid en kun je niet meer ontspannen.

Stress symptomen

Kortdurige stress kun je herkennen aan:

 • Zwetende en koude handen
 • Versnelde hartslag
 • Bevende benen en handen

Langdurige stress herken je aan:

 • Gehaastheid
 • Onrust
 • Veel gedachten
 • Zich zorgen maken
 • Slecht slapen
 • Niet kunnen ontspannen

Praktijk voor stress management in de regio Doetinchem

Praktijk voor de stress management voor de regio Doetinchem biedt behandelingen om stress te verminderen. Deze behandeling bestaat uit lichamelijke en geestelijke componenten:

 • Ademhalingsoefeningen voor meer ontspanning
 • Compassieoefeningen voor meer vriendelijkheid voor jezelf
 • De juiste voeding voor meer energie en uithoudingsvermogen
 • De juiste houding voor directe beheersing van je emoties
 • De juiste dagindeling met rustmomenten
 • Doorbreken van je belemmerende patronen van denken, voelen en doen
 • Aanleren van nieuwe vaardigheden, bijv. assertiviteits- en communicatietechnieken
 • Zelfreflectie voor meer begrip voor jezelf en de ander

Stress en burn-out

Hoewel stress een gezonde lichamelijke reactie is, is aanhoudende stress destructief. De stress hormonen die door je bloed gieren, putten het lichaam uit. Het gevolg van de aanhoudende stress kan een burn-out zijn. Je bent dan geestelijk en lichamelijk op. Een burn-out is een signaal van je lichaam dat je te ver bent gegaan en nu een pas op de plaats moet doen. Je lichaam drukt letterlijk op het rempedaal.

Oorzaken van stress

Stress ontstaat wanneer je invloed wilt uitoefenen op mensen en situaties waar je geen invloed op hebt. Wanneer je anderen wilt veranderen en ze wilt laten doen wat je wilt, zal ongetwijfeld stress ontstaan. Je hebt namelijk geen directe invloed op de anderen. De enige waar je invloed op hebt, dat ben jij.

Verder ontstaat stress ook wanneer je te hoge eisen stelt aan jezelf en niet tevreden bent met je prestaties. Het kan altijd beter. Het resultaat van deze verwachting is stress. Tijdens de behandeling stress management in de praktijk in de regio Doetinchem leer je omgaan met stress en stress voorkomen.

Resultaat van stress behandeling in de praktijk Doetinchem

Stress behandeling helpt je om beter om te gaan met stress en uiteindelijk stress voor te zijn. Je leert wat je kunt doen in stressvolle situaties om kalm te blijven. Het resultaat daarvan is:

 • Je bent in control ook heb je geen controle over de situatie
 • Je bewaart rust ook is iedereen om je heen gestrest
 • Je weet hoe je kunt reageren en wat wel en niet helpt
 • Je blijft gefocust en houdt je bezig met belangrijke dingen
 • Je laat je niet gek maken door anderen en omstandigheden

 

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://dpssimply.nl/

Overstappen zorgverzekering

Voldoet je huidige zorgverzekering niet meer helemaal aan de eisen die jij stelt en denk je eraan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan kun je dit in de meeste gevallen doen aan het einde van het jaar. Er zijn echter ook uitzonderingen waarbij je op een ander moment over kunt stappen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je 18 wordt en niet meer via je ouders verzekerd bent. Je kunt dan je eigen zorgverzekeraar kiezen en wilt misschien wel een andere dan waar je ouders verzekerd zijn. Zo is er nog een aantal situaties waarbij het overstappen zorgverzekering op andere momenten kan plaatsvinden.

Zorgverzekering afsluiten bij ZorgDirect

Als je net 18 bent geworden en je bent op zoek naar een zorgverzekeraar die bij je past, dan is ZorgDirect zeker een goede keuze. Bij ZorgDirect begrijpen we wat jij verwacht van je zorgverzekeraar en gaan we graag met de tijd mee. Wij willen er niet alleen voor jou zijn als je zorg nodig hebt, maar ook als het goed gaat. Zo vinden we het belangrijk dat jij in beweging blijft en dat je je blijft ontwikkelen op verschillende gebieden. Daarom kun je op onze website en Facebook pagina bijvoorbeeld veel leuke tips en blogs vinden over een beweeglijk leven.

Vergoedingen

Met een basisverzekering van ZorgDirect heb je recht op vergoeding van de meest noodzakelijke zorg, zoals wanneer je naar de huisarts moet, of opgenomen wordt in het ziekenhuis. Als je jonger dan 18 bent, dan krijg je ook een aantal fysiotherapie behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Als je ouder bent dan 18, dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Voor meer informatie over vergoeding fysiotherapie 2019 kun je een kijkje nemen op onze website. Natuurlijk kun je ook op allerlei manieren contact met ons opnemen, zodat we je verder kunnen helpen.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.zorgdirect.nl/
Sameninzaken

De ontwikkeling van een kind

Persoonlijk denk ik dat je er bij stil moet staan dat de ontwikkeling van je kinderen en de opvoeding veel buitenshuis plaats vindt. Vooral op de basisschool wanneer je kind tussen de 4 en 12 is, zijn er een heleboel fasen die hij lichamelijk ondergaat. Je kind ontwikkeld in deze periode van z’n leven een heleboel normen, waarde, deugden en vaardigheden die hij de rest van zijn of haar leven hard nodig heeft en de toekomst redelijk bepalen. Hiernaast wordt ook een groot gedeelte van het karakter van je kind bepaalt. Ouders willen graag de volledige controle hebben over dit proces, maar moeten weten dat dit helaas niet mogelijk is. Als je me niet geloofd moet je er maar is over na denken hoe belangrijk de mening van de leraar wordt. Kinderen gaan de leraren als belangrijke bron beschouwen en denken dat alles wat de leraar zegt waar is. Hierbij ga ik vertellen wat de school kan doen om de ontwikkeling te maximaliseren.

Om de kinderen goed te laten ontwikkelen moet je een breed speelveld voor ze creëren. Dit bedoel ik letterlijk en figuurlijk. Als je een kind laat spelen moet je ervoor zorgen dat hij genoeg plek heeft om te spelen. Zorg ervoor dat kinderen een voetbalveldje, basketbal veldje en een algemene plek hebben waar zij kunnen spelen. Door hier voor te zorgen is er voor ieder kind wat en voelt niemand zich te kort gedaan.

Hiernaast moet je er ook voor zorgen dat de juiste faciliteiten beschikbaar zijn. Denk aan hierbij aan genoeg buiten speelgoed. Voorbeelden hiervan zijn een speelhuis, een glijbaan, een wipwap of een zandbak hout. Kinderen kunnen hier samen op spelen en beleven de aller leukste dingen. Hun fantasie kan hier echt op de vrij loop gaan. Zowel de ouders als de basisschool spelen een belangrijke rol.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.buitenspeelgoed.nl/

Zorgverzekering HollandZorg

Heeft u als werkgever tijdelijk buitenlandse werknemers in dienst? Of bent u een arbeidsmigrant die voor een bepaalde periode in Nederland komt te werken? Voor beide partijen biedt HollandZorg een aantal belangrijke voordelen. Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht, ook voor mensen die maar tijdelijk in Nederland wonen en werken. Dit neemt niet weg dat het vaak veel gedoe is om een zorgverzekering aan te vragen. Daarom heeft HollandZorg zich gespecialiseerd in het bieden van een zorgverzekering speciaal voor arbeidsmigranten. 

Voordelen voor werkgever 

HollandZorg maakt het voor werkgevers eenvoudig om een zorgverzekering te regelen voor buitenlandse werknemers. Het aanvragen van een zorgverzekering is snel gebeurd, en als de werknemer weer vertrekt, dan kan de zorgverzekering ook gemakkelijk stopgezet worden. Het polisnummer en de zorgpas blijven in dit geval behouden, zodat herinschrijving snel mogelijk is. Als werkgever maakt u gebruik van een werkgeversportaal, waar u de polisadministratie van uw medewerkers kunt inzien. U heeft inzicht in alle verzekeringsgegevens van uw medewerkers en u kunt veel zaken online regelen.

Voordelen voor werknemer 

Wanneer u als werknemer een zorgverzekering regelt via HollandZorg, dan kunt u kiezen uit verschillende aanvullende- en tandartsverzekeringen. Op deze manier kunt u zelf bepalen voor welke zorg u verzekerd wilt zijn. U ontvangt van ons een EHIC kaart, waarmee u een vergoeding kunt ontvangen voor medisch noodzakelijke zorg in EU en EER-landen. Wanneer u een declaratie bij ons indient, dan kunt u erop rekenen dat u binnen tien werkdagen een vergoeding krijgt. Daarbij kunt u gebruikmaken van onze Zorgzoeker om gespecialiseerde huisartsen te vinden die bij ons aangesloten zijn. 

Meer informatie

Alle andere voordelen waarvan u bij HollandZorg profiteert, kunt u terugvinden op onze website. Hier vindt u meer informatie over onze zorgverzekering, en bijvoorbeeld ook hoe het zit met zorgtoeslag buitenlander. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat we u persoonlijk te woord kunnen staan.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.hollandzorg.com/nl