Samen in Zaken
Hobby en vrije tijd

Ooglidcorrectie vergoeding

Wanneer je ouder wordt kan het voorkomen dat je hangende oogleden krijgt. Wanneer dit gebeurt, kan het zo zijn dat je niet meer goed kan zien met door de overtollige huid die voor de oog hangt. Daarnaast is het ook mogelijk dat je niet goed je ogen meer kunt openen door een verzwakte spier in het oog. Wanneer je hier veel last van hebt, kan je besluiten om een ooglidcorrectie te laten doen. Helaas kiezen veel mensen hier toch niet voor omdat de ooglidcorrectie kosten redelijk hoog liggen en mensen hier niet het geld voor (over) hebben. Tegenwoordig zijn er gelukkig wel een aantal afspraken gemaakt tussen zorgverzekeraars en zorgverleners waardoor het in sommige gevallen toch mogelijk is om een ooglidcorrectie te vergoeden.

Een aantal jaren geleden was het heel normaal dat er een ooglidcorrectie vergoeding was. Helaas is sinds de bezuinigingen in de zorg, deze vergoeding verdwenen uit het basispakket samen met vele andere cosmetische ingrepen die in die tijd vergoed werden. Dit bleek niet helemaal de beste oplossing te zijn en daarom kan er onder speciale voorwaarden wel weer een cosmetische ingreep vergoed worden. Wel moet het zo zijn dat de ingreep uit medische noodzaak moet worden uitgevoerd en niet uit cosmetische beweegredenen.

Per zorgverzekeraar verschilt het wel welke richtlijnen er zijn gemaakt. Zo zijn er zorgverleners die vijftien procent van de operatie vergoeden, ongeacht de noodzaak of de operatie. Iedereen krijgt dus de operatie voor vijftien procent vergoed of het nu uit medische of cosmetische beweegredenen gedaan wordt. Bij andere zorgverzekeraars geld het weer dat de pupil voor 50% bedekt moet zijn door het bovenooglid om een vergoeding voor de operatie te krijgen.

Zo is het voor patiënten toch weer aantrekkelijker geworden om de operatie uit te laten voeren omdat de kans groot is dat deze gedeeltelijk vergoed wordt. Wel is het belangrijk om van te voren goed uit te zoeken hoeveel je vergoed krijgt bij je zorgverzekeraar en wanneer je hiervoor in aanmerking komt.

Bezoek de website voor meer informatie : http://faceland.nl