Samen in Zaken
Image default
Dienstverlening

Manieren om werk en leven naast elkaar te laten bestaan

Studies tonen aan dat hoe gelukkiger uw team is, hoe productiever ze zullen zijn. Hier zijn eenvoudige strategieën om ze energiek te houden.

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat hoe we ons voelen over ons werk van invloed is op hoe we ons voelen over onszelf, onze persoonlijke en professionele relaties en onze werkprestaties.

Succesvolle bedrijven worden wakker om onze verbinding tussen geest en lichaam te koesteren en een boost te zien in werk, retentie en resultaten van hogere kwaliteit.

Ben je nog steeds niet overtuigd?

Zie het zo: als je er twee koopt paar hardloopschoenen en zet ze uit, dan gaan ze langer mee. Hetzelfde geldt voor uw personeel. Geef je team de tijd om te resetten tijdens drukke werkseizoenen, en ze zullen energie krijgen om meer werk sneller en beter te doen.

Hier zijn vier eenvoudige strategieën om werk en leven niet alleen naast elkaar te laten bestaan, maar ook met elkaar overweg te kunnen. en zie geweldige resultaten:

Ga naar de sportschool

Organisaties met een gezonde werkcultuur moedigen hun teamleden aan om zelf gezond te zijn.

Geef uw medewerkers de middelen om voor zichzelf zorgen. Zorg voor een sportschoollidmaatschap. Plan een trainer in om naar kantoor te komen, zodat mensen kunnen trainen terwijl ze betaald worden (niet persen tijdens een lunchpauze). Of ga voor een fitnessuitdaging. Mensen kunnen samen trainen voor een race of zien wie de meeste stappen in een maand kan loggen.

Lange lunches aanmoedigen

Veel bedrijven veranderen hun vakantie- en ziekteverzuimbeleid, dus als een werknemer naar de honkbalwedstrijd of schoolrecital van zijn zoon of dochter wil gaan, of wil lunchen met een echtgenoot, kan hij een uitgebreide lunch nemen.

In dit beleid doen ze dat niet’ t moet ook een hele dag vakantie nemen om iets te doen; in plaats daarvan kun je blokken van uren vrij nemen en dan toch een deel van de dag werken.

Dit bevordert de kwaliteit van leven op het werk en buiten het kantoor.

Wees flexibel

Laat mensen hun werkuren kiezen. Als iemand liever om 5 uur ’s ochtends binnenkomt en’ s ochtends vertrekt om te gaan werken – of laat komt om de spits te vermijden, laat ze dan. Om ervoor te zorgen dat dit de samenwerking tussen teams niet verstoort, moet u vaste werkuren hebben, zoals 10:00 uur tot 15:00 uur, waar iedereen op kantoor is.

Het bieden van flexibiliteit aan mensen verbetert hun kwaliteit van leven buiten het kantoor, zodat ze gelukkiger kunnen zijn als ze op het werk zijn. Een HR consultant kan hierbij ook in advies voorzien, klik hier om er meer info over te lezen.

Kom in het ritme

De balans tussen werk en privé is een mythe. Wat nauwkeuriger is, is een werk-privéritme.

Soms bereiken we een seizoen met hoge intensiteit met werk. Op andere momenten vertragen de dagen en weken.

Omdat je die eb en vloed niet kunt plannen, leer je verschillende seizoenen in het jaar van jou en je bedrijf te herkennen en erop in te spelen. Is de zomer een rustigere tijd voor uw bedrijf? Plan dan een vakantie in. Is het einde van het jaar een intense tijd voor uw bedrijf? Rust voor die tijd uit om je voor te bereiden op de intensiteit. Leer je werk-privéritme te beheersen om burn-out te voorkomen.

Het is nu belangrijker dan ooit om werk en leven naast elkaar te laten bestaan en met elkaar overweg te kunnen, dankzij millennials. Zij zijn de eerste generatie die online opgroeit. Ze hebben gekozen wanneer ze willen werken en in welk tempo. Traditionele werkuren en praktijken worden snel minder effectief.

Bedrijven die zich voorbereiden op de toekomst, proberen een werkplek te bouwen die millennials zal aantrekken en behouden. Een essentieel onderdeel daarvan is het bieden van werk/levensritmes en een werkomgeving waarin millennials hard kunnen werken, maar tijd hebben om te spelen en op te frissen wanneer dat nodig is.

 

https://www.me-scan.nl/drijfveren/