Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Hoe kies je een geschikte radiografische ontvanger en Atex?

Ben jij op zoek naar een radiografische ontvanger voor jouw bedrijf? Of ben je op zoek naar een Atex? Of ben je wellicht op zoek naar allebei?

Het kan lastig zijn om een geschikte radiografische ontvanger en/of Atex te vinden. Om die reden helpen we je in dit artikel op weg in je zoektocht daar naartoe.

Wat is een radiografische ontvanger?

Radiografische ontvangers worden steeds populairder. Maar wat is een radiografische ontvanger nou precies?

Een radiografische ontvanger wordt gebruikt om andere machines en in meer abstracte zin processen aan te sturen. De functie van de radiografische ontvanger is naast de aansturing voor een belangrijk deel ook de garantie van veiligheid. Daarnaast zorg een radiografische ontvanger ervoor dat er een goede communicatie met de PLC plaatsvindt.

Wat is ATEX 114?

ATEX 114 is een Europees keurmerk voor explosieveilige apparaten. Het garandeert dat de apparaten aan strikte veiligheidseisen voldoen. In veel (EU-)landen, waaronder Nederland, is het verplicht om apparaten met het ATEX-keurmerk te gebruiken in explosiegevaarlijke omgevingen. Als u op zoek bent naar explosieveilige apparatuur, dan is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de ATEX-vereisten. Hiervoor kunt u het keurmerknummer 114 hanteren.

Het vinden van een goede leverancier van een radiografische ontvanger of Atex

Er zijn veel partijen op de markt die radiografische ontvangers en ATEX 114-apparaten verkopen. Niet al deze aanbieders leveren echter altijd de hoge kwaliteit apparaten die je nodig hebt om je processen goed te laten draaien.

Doe daarom goed onderzoek naar de verschillende verkopende partijen. Een van de zaken die je hiervoor kunt doen is reviews checken. Daarnaast kun je forums bezoeken en kijken welke ervaringen de mensen die daar posten hebben met de verschillende leveranciers en de verschillende apparaten. Zo vind je een radiografische ontvanger of Atex en een leverancier die bij jou past.

https://www.hetronic.nl/radiografische-ontvanger/