Samen in Zaken
Dieren

Een diervriendelijke omgeving

De afgelopen tijd zijn er een heleboel branches in de agrarische sector onder vuur gekomen. De eieren die bespoten waren met fipronil, de varkens die mishandeld werden in een boerderij in België en verschillende stalbranden waarbij duizenden dieren om het leven kwamen. Vanuit dit perspectief lijkt het bijna alsof de hele agrarische sector de dieren als objecten ziet en zich niet bekommert om de gezondheid van mensen. In dit artikel ga ik jullie laten zien dat er toch een heleboel boeren zijn die een hoog betrokkenheid tonen richting de dieren.

Er zijn namelijk een heleboel boeren die koeien houden en zij zijn de hele dag bezig met de welzijn van de koe. Er zijn talloze bedrijven die zich bezighouden met het welzijn van de koe. De koe is namelijk een veel eisend dier dat veel ruimte nodig heeft om veel melk te kunne produceren. Koeien hebben verschillende magen en moeten het eten herkauwen voor de optimale melk productie. Het is dus belangrijk dat de koe veel ligt. De gehele stal inrichting moet er dus op aangepast zijn dat de koe zich comfortabel voelt. 

Het merk cowhouse is een voorbeeld van een merk dat zich bekommert om de koe. Zij proberen de stal zo in te richten dat het makkelijk is voor de koe om te gaan liggen. Hiernaast proberen zij de ligbox zo diervriendelijk mogelijk te maken zodat de koe geen kans heeft om zich te bezeren. Hiernaast voorzien zij de stal van allerlei luxes zoals een koeborstel. Hier kan de koe zichzelf reinigen en hierdoor ontstaat een comfortabel gevoel.

Zoals je lees zijn er ook bedrijven die zich wel inleven in de dieren. Het is belangrijk dat je de juiste er uit weet te halen. Door een bedrijf als Wijsman te benaderen ben je duurzaam aan het ondernemen zonder dat je hier extra moeite voor hoeft te doen.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl