Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

De grootste voordelen van een dockshelter

Steeds meer transportbedrijven plaatsen dockshelters bij hun laadperrons. Maar waarom eigenlijk? De grootste reden is dat een dockshelter op Dockequipment.eu veel voordelen bevat waar deze bedrijven dan ook volop van profiteren. Ben jij benieuwd wat deze voordelen zijn? In dit artikel leer je meer hierover.

Je werkt op een veilige manier

Het eerste voordeel van een dockshelter is dat je hiermee een veilige werkomgeving creëert. Dit komt doordat de opening tussen een vrachtwagen en laadruimte zoveel mogelijk beperkt wordt. Als gevolg hiervan is het lastiger om ongelukken te krijgen. Op deze manier geef je jouw medewerkers het gevoel dat ze veilig zijn, terwijl dit ook nog eens daadwerkelijk zo is.

Schoonmaken gaat makkelijker

Een ander voordeel van een dockshelter is dat het schoonmaken en schoonhouden van een laadperron veel makkelijker verloopt. Door de strakke opening van een dock shelter is het immers lastiger voor externe elementen als straatvuil of bladeren om binnen te komen. Ook weersomstandigheden zoals regen hebben echter geen impact meer op het proces van laden en lossen. Zo heeft de schoonheid van een laadperron een positieve impact op het werk dat gedaan moet worden.

Je bespaart energie

Het derde voordeel van een dockshelter is dat je veel energie bespaart. Tegenwoordig is energiebesparing een steeds belangrijker thema voor bedrijven. Klanten zetten je onder druk om geen grote impact op het milieu te hebben. Het is dan ook een voordeel dat een dockshelter ervoor zorgt dat het gebouw beter geïsoleerd is. Zo zijn de verwarmingskosten of de kosten van een airco ineens een stuk lager. Op deze manier bespaar je ook nog eens een mooi geldbedrag.

Werken gaat efficiënt

Tot slot is het met een dockshelter van bijvoorbeeld www.dockequipment.eu ook veel efficiënter werken. Doordat de werkomstandigheden van je werknemers zijn verbeterd, zijn ze ineens een stuk meer gemotiveerd om hard aan de slag te gaan. Daardoor zul je een hogere productiviteit op de werkvloer ervaren. Zo is het ineens mogelijk om achterstanden weg te werken of juist meer orders per dag te kunnen verwerken.