Buiten vergaderen

Veel mensen staan niet stil bij het feit dat buiten vergaderen ontzettend belangrijk kan zijn voor de vrijheid van u en uw collega’s. Het uitzicht en de omringende natuur op een buitenlocatie werkt rustgevend en inspirerend. U onderbreekt de dagelijkse sleur en kan even denken buiten de standaard kaders. Het is bewezen dat een brainstormsessie, teambuilding of vergadering meer oplevert wanneer deze in een inspirerende omgeving plaatsvindt. Buiten zijn er veel minder afleidingen, het vergaderen wordt direct productiever. Buiten vergaderen kan uw bedrijf dus veel opleveren en is een belangrijke activiteit om met uw collega’s te ondernemen.

 

Genieten van een buiten vergadering

Geniet van de buitenlucht! Wanneer het warm is in Nederland, tijdens de zomer bijvoorbeeld, is het toch veel lekkerder om buiten te gaan zitten. Binnen is dan namelijk niet zo fijn. Het is dan veel te druk en benauwd en dit zorgt voor een onprettig, claustrofobisch gevoel.  Vrijer en productiever wordt u er meestal ook niet van. Daarom bieden buitenlocaties wel inspirerende situaties. Comfortabele stoelen, lange tafels en een fijne plek in de natuur. U zit lekker op terras met uw collega’s in de schaduw van de parasol en kunt u focussen op uw vergadering.

Ook in de winter is een buitenvergadering geschikt. U kunt in een serre of veranda genieten van natuurlijk licht en een lekker stukje gebak met koffie. U heeft geen last van de hectiek van kantoor. Daarom zijn buiten vergaderingen stukken prettiger en meer inspirerend dan gewone vergaderingen.

 

 

 

Voordelen buiten vergaderen

Als er veel wordt vergadert in dezelfde setting, vervalt u al snel in een routine, verliest u inspiratie en verliest u de focus. Door de omgeving te veranderen kunt u de sleur gemakkelijker ontbreken. U denkt immers even niet aan kantoor, maar kan u focussen op de vergadering zelf. Daarnaast bevordert Hof de Brulle de samenwerking en vooral ook de focus op gezamenlijk doelen. Het voordeel van buiten vergaderen is dat de creativiteit stijgt. Bij wandelend vergaderen stijgt het creatieve denkvermogen zelfs gemiddeld 60 procent. Zeker op het grote perceel van de Brulle kunt u lekker de benen strekken. Genoeg reden dus om buiten te vergaderen bij Hof de Brulle.

 

https://hofdebrulle.nl/buiten-vergaderen/