Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Alles over Keukenhof

Je kunt een bloemenliefhebber een bloemetje bezorgen, maar ook eens een dagje meenemen naar Keukenhof. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis, de schoonheid en de betekenis van Keukenhof, ook wel bekend als de “Tuin van Europa.” We zullen ontdekken waarom miljoenen bezoekers van over de hele wereld hier jaarlijks naartoe trekken. Dus, laten we zonder verdere omhaal beginnen met dit avontuur door de prachtige bloemenvelden van Keukenhof.

1. Wat is Keukenhof?

Keukenhof is een wereldberoemd bloemenpark dat zich bevindt in Lisse, Nederland. Het is opgericht in 1949 en beslaat een oppervlakte van meer dan 79 hectare. De naam “Keukenhof” komt van het Nederlandse woord “keukenduin”. In het verleden werden hier namelijk kruiden en groenten verbouwd voor het kasteel van Jacoba van Beieren

2. Wanneer kan je Keukenhof bezoeken?

Keukenhof opent jaarlijks zijn deuren in de lente, meestal van eind maart tot medio mei. Het hoogtepunt van de bloemenpracht valt meestal in april, wanneer tulpen in volle bloei staan en het park een kleurrijk spektakel wordt

3. De betoverende bloemenzee

Een van de meest adembenemende ervaringen in Keukenhof is de betoverende bloemenzee. Met meer dan zeven miljoen bloembollen die elk jaar worden geplant, is het park een schilderachtig tafereel van levendige kleuren. De tulpen zijn natuurlijk de sterren van de show, maar je kunt hier ook andere prachtige bloemen bewonderen, zoals narcissen, hyacinten, en krokussen.

4. Historische molen en bloemenvelden

Keukenhof biedt niet alleen een spectaculaire bloemenshow, maar ook andere culturele attracties. De historische molen binnen het park biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bloemenvelden. Het is een perfecte plek om enkele adembenemende foto’s te maken.

5. Kunstwerken en beeldentuin

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Keukenhof ook een rijke kunsttentoonstelling. Tijdens je wandeling door het park kom je prachtige sculpturen en kunstwerken tegen die een extra dimensie geven aan de betoverende omgeving.

6. Een dagje uit

Keukenhof is niet alleen voor bloemenliefhebbers en natuurfotografen, maar ook een ideale plek voor een dagje uit met het hele gezin. Er zijn speeltuinen en kinderboerderijen waar de kleintjes zich kunnen vermaken terwijl ze genieten van de prachtige omgeving.

7. Tips voor het bezoeken van Keukenhof

  • Kom vroeg om de drukte te vermijden en optimaal te genieten van de bloemenpracht.
  • Vergeet je camera niet, want je wilt deze magische ervaring vastleggen.
  • Draag comfortabele wandelschoenen, omdat het park uitgestrekt is en je veel wilt verkennen.
  • Neem een picknickmand mee en geniet van een heerlijke lunch tussen de bloemen.

8. Keukenhof in de toekomst

Keukenhof blijft evolueren en vernieuwen. Het park streeft er voortdurend naar om nieuwe bloemenvariëteiten te introduceren en de ervaring voor bezoekers te verbeteren. Het is een levend eerbetoon aan de Nederlandse bloementeelt en een symbool van schoonheid en vreugde voor de hele wereld.

https://bloemetjebezorgen.nl/